Eminem nadmašio ABBA i Led Zeppelin

Eminem se novim albumom ponovo obrušio na omiljene teme: kritičare, kolege muzičare i američkog predsjednika Donalda Trampa
81 pregleda 4 komentar(a)
Eminem, Foto: Reuters
Eminem, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2018. 10:33h

Američki reper Eminem devet je puta uzastopno s novim albumom došao do broja jedan britanske liste albuma i na taj način nadmašio muzičke velikane ABBA i Led Zeppelin.

"Znači li to da se sada mogu zvati Sir Eminem?", upitao je 45-godišnji muzičar iz Detroita kad su mu iz britanske diskografske industrije javili vijest.

Eminem je dosad sa švedskim pop zvijezdama i legendarnim britanskim rokerima bio poravnat s osam uzastopnih albuma na broju jedan.

Led Zeppelin su to ostvarili još 1979, a ABBA tri godine poslije.

Eminemov pretposlednji album "Revival", objavljen prošle godine, bio je kritikovan, ali se svejedno domogao britanskog broja jedan, prenosi agencija Hina.

A on im je odgovorio tako što je, na iznenađenje muzičkog svijeta, samo osam mjeseci posle objavio još jedan album - "Kamikaze". I ponovio uspjeh u Britaniji. Deveti put zaredom.

Eminem se novim albumom ponovo obrušio na omiljene teme: kritičare, kolege muzičare i američkog predsjednika Donalda Trampa.

"Objaviti devet uspješnih albuma dostignuće je samo za sebe, ali doći do broja jedan sa svima od njih, uzastopno, u razmaku od 18 godina, to je izvanredno", rekao je Martin Talbot, izvršni direktor kompanije koja vodi zvaničnu britansku listu.

Bonus video: