Pravedna nagradila hip-hop izvođača: Joksimoviću 500 eura

Kako je saopšteno iz Pravedne, završni muzički konkurs imao je za cilj da afirmiše politički i društveni angažman muzičkih grupa i solista
92 pregleda 0 komentar(a)
Pravedna Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Pravedna Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2014. 14:04h

Pravedna Crna Gora nagradila je sa 500 eura hip-hop izvođača Aleksandra Joksimovića iz Podgorice, koji je, sa numerom Bunt, pobijedio na muzičkom konkursu tog političkog kluba.

Kako je saopšteno iz Pravedne, završni muzički konkurs imao je za cilj da afirmiše politički i društveni angažman muzičkih grupa i solista u svrhu podsticanja kritičkog, buntovnog i kreativnog angažovanja muzičkih stvaralaca u Crnoj Gori.

“Od pristiglih sedam autorskih radova, saglasno pravilima konkursa, muzička numera hip-hop izvođača Aleksandra Joksimovića iz Podgorice pod nazivom Bunt novčano je nagrađena sa 500 eura i snimanjem promotivnog video spota”, kaže se u saopštenju.

Pravedna je odlučila da nagradi i muzičku grupu Zoon Politikon za numeru Robovi navike i muzičku grupu Demodemolls za numeru Aktivista DPS-a, sa po 200 eura.

Iz Pravedne je ocijenjeno da su svi autori uložili nesumnjiv trud i inventivnost koji opravdavaju smisao raspisanog konkursa i zbog toga im se, kako su rekli, zahvaljuju.

“Izabrane numere će u skladu sa uslovima konkursa biti javno publikovane do kraja ovog mjeseca”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: