Bulatović i Nikčević večeras u KIC-u: Ritmičniji i energičniji nego raniji nastupi

Duo će svirati i na zatvaranju Barskog ljetopisa 22. avgusta, a prije toga na Cuckoj jeki 9. avgusta
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2014. 09:57h

Gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević uz podršku crnogorskog bubnjara Dragoljuba Đuričića, održaće večeras koncert na terasi KIC-a Budo Tomović, u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto”. Njih dvojica su mnogo puta svirali u KIC-u, a podgorička publika je imala priliku da ih čuje i u kombinaciji sa Đuričićem, no ovaj će se koncert znatno razlikovati, tvrdi sagovornik “Vijesti”, Darko Nikčević.

“Program će biti potpuno drugačiji. Prošli koncert u KIC-u je bio posvećen ženama, pa je zato imao više romantičnih kompozicija, ovaj će biti mnogo ritmičniji, energičniji, jer najavljujemo novi CD “Ritmico”. Tako će svi koji dođu premijerno čuti i kompozicije sa tog projekta. Odlučili smo da radimo samo sa kontrabasom i kavalom, a kavalista je specijalni gost na samo dvije numere i jedini je koji svira kaval u Crnoj Gori”, ispričao je Nikčević.

Kompozicije sa albuma “Ritmico”, dvojica muzičara su već izvodili u Italiji, Rusiji, Makedoniji i Albaniji.

"Publika je na njih odlično reagovala. Neke smo čak svirali i na koncertima po Crnoj Gori, ali definitivno će za podgoričku publiku to večeras biti premijera”, kazao je Nikčević.

“Ritmico” je sniman krajem prošle godine, a pored Đuričića na njemu gostuju Nebojša Brdarić iz Beograda (kaval, duduk i frula), Ivan Krnić (bas gitara), Vili Ferdinandi (violina), Igor Perazić (violončelo), Boris Nikčević (flauta), Slaven Turusković (kontrabas) i Jerina Denisenko (engleski rog).

“Planirali smo da album objavimo na jesen, i Srđa i ja bismo voljeli da svi muzičari koji su nam pomogli u njegovoj realizaciji, budu na promociji”, istakao je Nikčević.

S obzirom na to da sviraju makar jednom godišnje u Podgorici, sagovornik ne krije da im nije lako da sastave repertoar, a da neke kompozicije ne ponove.

“Ipak je to autorska mutika, ali se trudimo da to što ćemo neke kompozicije ponoviti, nadomjestimo novim koje publika nije čula”, objasnio je Nikčević.

Nakon večerašnjeg koncerta u Podgorici, koji će početi oko 21 sat, Bulatovića i Nikčevića tokom ljeta čeka još nekoliko nastupa.

“Sviraćemo i na zatvaranju Barskog ljetopisa 22. avgusta, a prije toga na Cuckoj jeki 9. avgusta. U septembru imamo zakazan nastup u Beogradu, a vjerovatno će biti još koncerata na crnogorskom primorju, jer po izlasku CD-a očekuje nas promotivna turneja”, zaključio je Nikčević.

Galerija

Bonus video: