Karla Hajda i Brajan Eno predstavili aplikaciju za mobilne telefone

Pored toga što je i sam muzičar i kompozitor, Eno je odličan producent koji može da se pohvali saradnjom sa imenima poput Dejmona Albarna, U2...
2 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2014. 16:05h

"Someday World" je i dalje aktuelan solo album Karla Hajda, frontmena dua Underoworld koji će nastupati na See Dance festivalu (15-17. jul). On je najavio još jedno izdanje koje će takođe objaviti u saradnji sa čuvenim muzičarom i producentom Brajanom Enom.

"Someday World" je izašao u martu ove godine. Na albumu su sa Enom i Hajdom radili još i Vil Čempion iz satava Coldplay i Endi Mekej iz Roxy Music, a sada je najavljena još jedna njihova saradnja. Naime, 30. juna je izašlo izdanje "High Life".

Brajan Eno je inače jedan od najktivnijih likova britanske scene. Pored toga što je i sam muzičar i kompozitor on je odličan producent koji može da se pohvali saradnjom sa imenima poput Dejmona Albarna, U2 , Genesis, Coldplay...

Inače, on i Hajd su ujedno predstavili jednu od najzanimljivijih aplikacija za mobilne telefone, a vezanu za muziku. U pitanju je hologram koji se pojavljuje uz aplikaciju vezanu za vinil izdanje njihovog zajedničkog albuma.

Na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala pored nastupa najvećih zvijezda svjetske muzičke scene, Jamiroquaia, Underworld i Example live, posjetioce očekuju koncerti svjetskih muzičkih zvijezda i regionalnih miljenika publike.

Tako će publika imati priliku čuti Kirila Džajkovskog, jednog od najpoznatijih elektronskih muzičara s Balkana, Taru McDonald, poznatu po svojim hitovima i saradnji sa Armandom Van Heldenom, Davidom Guettom i Afrojackom.

Za treći dan festivala zakazan je nastup techno maga, Juan Atkinsa. Atkins je DJ i producent iz Detroita, a uz Derricka Maya i Kevina Saundersona član čuvene Belleville trojke, ekipe koja je direktno zadužena za nastanak Detroit tehna, dok sam Atkins vjerovatno kumuje pojmu "techno".

Galerija

Bonus video: