White Field Jazz festival: Zvijezde Kerber i Laka

U okviru festivala biće predstavljena i knjiga Tanje Bakić “Voodoo Child: Priča o Džimiju Hendriksu”
97 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2014. 13:36h

Osmi po redu White Field Jazz festival biće održan ovog vikenda, 11. i 12. jula, na Trgu u Bijelom Polju, a organizatori su se i ove godine potrudili da naprave bogat program.

“Kao i prethodne godine, i ovoga puta nijesmo napravili klasični Jazz festival, već će se u okviru njega predstaviti i neki drugi muzički pravci. Takođe, i ovoga puta promovisaćemo mlade snage, pa će tako ove godine nastupiti Monika Vujisić i Adrian Štulić”, kazao je na konferenciji za novinare održanoj u multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović Abaz Dizdarević ispred organizatora Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije.

Tokom dvije večeri festivala organizovanog pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, publika će imati priliku da čuje Monika Vujisić, Groove Quartet Šule Jovović i Vladimir Maraš, Fish in Oil i Kerber, odnosno, Adriana Štulića, Kristijana Đuranovića i Seashell Blues Band, Enes Tahirović Band, Second Hand i Elvira Lakovića Laku.

“Što se tiče nastupa Lake, odlučili smo se za njega jer smo pravili anketu u kojoj su učestvovali mladi ljudi i najviše njih je željelo upravo da čuje njega”, otkrio je umjetnički direktor festivala, Senad Gačević.

U okviru festivala biće predstavljena i knjiga Tanje Bakić “Voodoo Child: Priča o Džimiju Hendriksu”.

“Ovaj festival, s obzirom na broj učesnika iz regiona, potvrdio je onu da za muziku ne postoje granice. Prošle godine bio sam iznenađen posjetom, pa se nadamo da će i ove godine na Trgu biti publike, jer čemu sve ovo, ako nema ko da nas sluša?”, kazao je bubnjar Dragoljub Đuričić, promoter festivala koji će i ove godine svirati u Bijelom Polju. On je ovoga puta napravio sastav Second Hand, a sviraće bluz. Đuričić je istakao da im motiv da se uradi prava stvar, nije bio novac.

“Budžet ovog festivala nije dovoljan ni da se nekoj pjevačici kupe cipele”, našalio se Đuričić prije nego su otkrili da je budžet festivala 15 hiljada eura.

“Svi veći džez festivali ne gaje samo taj muzički žanr, pa je i naša ideja bila da dovedemo poznate muzičare zahvaljujući kojima će publika doći i čuti nešto novo. Zato smo odabrali Kerber i Laku, koji nigdje u blizini nijesu imali nastupe proteklih godinu dana. Već sada razmišljamo ko bi bio atraktivan za narednu godinu. Crna Gora ima dosta festivala i mislim da nema tako male države sa toliko festivala, zato želimo da se White Filed ne utopi kao mnogi festivali, već da i dalje nastavi da pliva” otkrio je Đuričić.

Oni se nadaju da će tokom dvije večeri na Trgu festival pratiti više hiljada ljudi, a ulaz je slobodan.

Galerija

Bonus video: