Cucka jeka 9. avgusta, stižu Magnifico i Darkwood Dub

Đuričić je ranije saopštio da je obišao Hrvatsku i Sloveniju, kako bi promovisao Cucku jeku, dodajući da se "Jeka" prolama regionom
111 pregleda 2 komentar(a)
Cucka jeka, Foto: Luka Zeković
Cucka jeka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.07.2014. 09:12h

Specifična muzička manifestacija Cucka jeka, koju treću godinu zaredom u svom selu Kobilji do organizuje muzičar Dragoljub Đuričić, održaće se 9. avgusta.

Đuričić je na Facebook profilu manifestacije objavio da će glavne zvijezde ovogodišnjeg izdanja Cucke jeke biti slovenački muzičar Robert Pešut, poznatiji pod imenom Magnifico i čuven po hitu "Hir aj kam, hir aj go", a društvo će mu praviti Darkwood Dub, alternativni rok bend iz Beograda.

U živopisnom selu pokraj Cetinja nastupiće i hrvatska violončelistkinja Ana Rucner.

"To su imena oko kojih ce se vrtjeti ove godine program u Kobiljem dolu. Bubnjarima cemo dati veci znacaj nego prosle godine. Sve moze da se jos izmijeni...", napisao je Đuričić.

On je ranije saopštio da je obišao Hrvatsku i Sloveniju, kako bi promovisao Cucku jeku, dodajući da se "Jeka" prolama regionom.

"'Jeka' u našim krajevima označava odjek, pjesmu, radovanje, ali označava i tugu i kada neko ječi... Jeka je govor svih mojih predaka, svih ljudi katunske nahije, Crne Gore. Mene je taj topos prizvao da u Kobilji do napravim 'jeku', da u tim dolinama koje same izazivaju nešto vanzemaljsko, antičko, horsko i sve to spojim u jedan kolektivni ugođaj koji nas spaja i nudi sve ono sto smo mozda na trenutak i zaboravili. To u meni izaziva ponos i tjera na zivot...! Kada čovjek dodje u Kobilji do, sva ta "akustika" cuckuh dolina, brda, lelek, jauk, radost, topot bubnjeva uz vizuelni doživljaj vas spaja sa prirodom, prosto pokreće da cijelu planetu učinimo ljepsom za zivot. Kada vas sve to opčini, kada se prepustite, tada priroda tamo uopšte nije pogana kako izgleda...", napisao je ranije Đuričić.

Bonus video: