Završene jubilarne "Sunčane skale": Raspjevano i nostalgično

Ljetnja pozornica bila je ispunjena do posljednjeg mesta, a publika je uživala slušajući stare i nove hitove, a povremeno i pjevala sa izvođačima
101 pregleda 4 komentar(a)
Sunčane skale, Foto: Slavica Kosić
Sunčane skale, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.07.2014. 06:56h

Raspjevano, nostalgično i uz vatromet sinoć su završene 20.jubilarne Sunčane skale.

Ljetnja pozornica bila je ispunjena do posljednjeg mesta, a publika je uživala slušajući stare i nove hitove, a povremeno i pjevala sa izvođačima. Na ljetnoj pozornici Kanli kula nastupili su, između ostalih, Željko Joksimović, Marija Šerifović, Vlado Georgiev, Milena Vučić, Boris Režak, Miki Perić, Boris Novkovc, Zana, Knez, Romana, Goca Tržan, Bojan Marović i Sergej Ćetković.

Za doprinos Festivalu u protekle dvije decenije "Kristalnim sirenama" nagrađeni su City Records, RTCG, dnevne novine Dan, Akademija Zoran i Dejan Božović koji je za učesnike Skala komponovao 93 melodije - više od bilo koga autora do sada.

Kristalnom sirenom nagrađen je i kompozitor Sanja Ilić, ovogodišnji predsjednik Žirija festivala koja je uz ovu muzičku feštu od osnivanja. On je kazao da će biti obnovljena lijepa tradicija organizovanja programske cjeline – "Glumci pjevaju", koja je na početku Sunčanih skala plijenila pažnju publike. Ističe da glumci na scenu donose emocije i da vjeruje da ih neće biti teško okupiti u Herceg Novom narednih godina.

Direktor festivala Slobodan Bučevac naglašava da nije bilo nagrađenih, ali i mnogih drugih “ne bi bilo ni Festivala”. Goran Karan koji je nekoliko puta učestvovao na festivalu, osvajao Prinčeve nagrade i Zlatne mimoze, sam i u duetu sa Ivanom Banfić, koja je nastupila šest puta na Skalama, izrekao je mnogo lijepih ocjena o gradu i festivalu.

“Dijelimo isto more i slične emocije”, ustvrdio je popularni pjevač.

Nastupio je i pobjednik večeri Nove zvijezde Dimitar Andonovski koji je osim glasova žirija, sudeći po reakcijama, osvojio i naklonost publike na Kanli kuli.

Nepodijeljena ocjena svih učesnika rođendanskog koncerta Sunčanih skala je da je hercegnovski festival među najpopularnijim u regionima, da je učešće na njemu znak prestiža, ali i mjesto za dobro druženje i provod.

Bonus video: