Autogeni trening na Sea Danceu

"Svaki novi festival u Crnoj Gori je lijepa priča, drago mi je da ih je sve više jer do prije par godina nismo imali gotovo ništa"
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 17:41h

Nikšićko-podgorički trio okupljen pod imenom Autogeni trening predstavljaće crnogorsku rok scenu na ovogodišnjem izdanju budvanskog Sea Dance festivala, na kojem će nastupiti 17. jula.

Frontmen Dino Kapetanović za "Vijesti" je kazao da mu je drago da njegov bend svira na velikom festivalu poput ovog, a najavio je da će se na repertoaru naći bar dvije nove pjesme Treninga sa predstojećeg albuma na kojem rade.

"Svaki novi festival u Crnoj Gori je lijepa priča, drago mi je da ih je sve više jer do prije par godina nismo imali gotovo ništa", objasnio je pjevač i gitarista.

I pored toga što njegov bend prethodno nije svirao, a neće ni ovog ljeta, na SeaRock festivalu koji se održava u Kotoru 25. i 26. jula Kapetanović je istakao da mu je ovo omiljena manifestacija toga tipa u Crnoj Gori.

"Svirali smo na skoro svim festivalima i svima svaka čast, ali to što ljudi iz SeaRocka rade je dostojno njihove početne ideje. Bez kompromisa svake godine dovode izvođače sa novom pričom, nije im bitno koliko su poznati, samo da je dobra svirka", objasnio je on.

Što se tiče Treninga, Kapetanović je otkrio da bi u narednom periodu njegov bend trebalo da nastupi u Šapcu, Kolašinu, Lazarevcu, Beranama, Nikšiću...

On je malo vremena za razgovor sa "Vijestima" izdvojio tokom rada na novom albumu.

"Radimo punom parom. Dosta toga je skockano, ali ima još dosta i da se radi. Nećemo da obećavamo ništa što se tiče toga kad će izaći. Kad bude, biće", kazao je on.

Glavna bina za 30.000 ljudi

Organizatori Sea Dance festivala objavili su fotografiju na kojoj se vidi raspored bina na ovoj manifestaciji.

Pored glavne bine koja može da primi 30.000 ljudi, dio festivala biće i Dance Paradise, Reggae stejdž, Silent Dance, Latino stejdž, Cinema i Full.feel.Chill zona.

Zvijezde festivala su Jamiroquai, Underworld i Example, a trenutna cijena ulaznica je 29,99 eura.

Državljani Crne Gore karte mogu kupiti u objektima "Štampe" i "Tobacco S Pressa", turističkim agencijama "Montenegro Tourist Service" u Podgorici i "Aero Travel" u Budvi, te u pivnici "As" u Kotoru.

Sea Dance će biti održan na Jazu od 15. do 17. jula.

Bonus video: