Turneja povodom pola vijeka benda The Who

Turneja počinje 30. novembra u Glazgovu, a nakon koncerta 17. decembra u Londonu seli se iz Velike Britanije u Sjevernu Ameriku
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2014. 11:20h

Britanski rok sastav The Who obilježiće 50 godina postojanja nizom koncerata koji će ujedno predstavljati i njihovu oproštajnu turneju.„To će biti početak jednog dugog opraštanja“, izjavio je frontmen legendarne grupe Rodžer Daltri, prenosi londonski Telegraf.Daltri je prije nekoliko mjeseci napunio 70 godina, ali još nije u potpunosti spreman da se penzioniše.On i Pit Taunsend (69) ponovo će krenuti na turneju pod nazivom Who Hits Fifty, na kojoj će izvesti svoje najveće hitove - Won't Get Fooled Again, My Generation, Baba O'Riley, I Can't Explain, Pinball Wizard i možda najpoznatiji Who Are You.Turneja počinje 30. novembra u Glazgovu, a nakon koncerta 17. decembra u Londonu seli se iz Velike Britanije u Sjevernu Ameriku.

The Who su svoj prvi nastup imali prije pet decenija u Londonu. Tokom karijere prodali su više od 100.000.000 albuma. Nakon smrti bubnjara Kita Muna 1978. i basiste Džona Entvisla 2002, Daltri i Taunsend su jedini originalni članovi benda.Njihova posljednja turneja bila je Quadrophenia and More 2012-2013, kojom su obilježili 40-godišnjicu od objavljivanja svog čuvenog albuma.

Galerija

Bonus video: