Cetinje: Royal Music Fest od 1. do 3. avgusta, posvećen Dinu Dvorniku

Na festivalu će učestvovati bendovi sa ex-Yu prostora, dok će u revijalnom dijelu nastupiti afirmisani izvođači
50 pregleda 0 komentar(a)
Royal Music Fest, Cetinje, Foto: Marija Kapa
Royal Music Fest, Cetinje, Foto: Marija Kapa
Ažurirano: 30.06.2014. 11:19h

Treći po redu Royal Music Fest biće održan od 1. do 3. avgusta na cetinjskoj Ljetnjoj pozornici ispod Orlovog krša.

Na festivalu će učestvovati bendovi sa ex-Yu prostora, dok će u revijalnom dijelu programa nastupiti afirmisani bendovi i izvođači.

“Takmičari imaju svoje posebnosti i različite stilove. Viđećete da se od prošlogodišneg festivala vrijedno radilo i da nijedan od njih nije tu slučajno,” kazao je direktor festival Dragan Bulajić.

Bulajić se pohvalio da je prošlogodišnji pobjednik - grupa Sane - od benda koji je bio pred razlazom prije dolaska na Cetinje, uspio da snimi album i da napravi puno koncerata.

Prošlogodišnji festival bio je posvećen crnogorskom kantautoru Miladinu Šobiću, dok će ove godine biti posvećen hrvatskom kantautoru Dinu Dvorniku. Zbog toga će takmičari osim autorskih izvesti obrade njegovih numera.

„Dino Dvornik je svojim pjesmama pomjerio muzičke granice na ovim prostorima. Ovo je pokušaj da i sa naše strane pokažemo poštovanje prema izuzetnom umjetniku”, ističe Bulajić.

Pobjedu je prošle godine od osam bendova odnio zagrebački Sane, a u okviru revijalnog dijela publika je imala priliku da čuje Osvajače, Van Gogha i Zabranjeno Pušenje.

Pobjednik trećeg Royal Music Festa dobiće novčanu nagradu, a ulaz sve tri večeri na festivalu biće slobodan.

Bonus video: