novi stejdž

"Rajska" bina na Sea Dance-u: DJ zvijezde i srpsko-crnogorski parovi

Britanski DJ Mark Najt takođe će se priključiti lajn apu, a nastupiće 17. jula na glavnoj festivalskoj bini
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2019. 10:17h

Osim već najavljenih stejdževa Sea Dance je dobio još jednu binu - Paradise (Raj), koja će biti posvećena elektronskoj muzici, a glavne zvijezde na njoj biće veteran house muzike Rodžer Sančez, zvijezda njemačke scene Timo Mas, sve popularniji drum'n'bass DJ Patife, te francuski deep house duo Klingande.

Ostatak programa činiće back2back setovi crnogorskih i srpskih DJ-eva, pa će tako u ovom formatu zajedno nastupiti Vlado Milanović i Manjane, Mr Jools i Doo, Rayo i Fakir, Freaky Funk i Lea Dobričić, Vlado Marković i MKDSL, Bodzie i Marko Milosavljević (prvi festivalski dan), Stereo Ambasada, Soft 85 i Goya, Gillerz i Lale, Cule i Dejan Milićević, Millok i Vladimir Aćić, Serhi i Speedy, PS i Klaus (drugi dan), Ilija Rudhaman i Tonbe, Ivan Markolović i Nigel, Maraku i Feloneezy, Chevalier i Rahmanee, 2beat or not 2beat i Rasheed, te Sharlo i Necone. Iako će se festival zvanično okončati 17. jula, žurka na Paradise bini će se nastaviti i sljedećeg dana kada će publiku zabavljati Migman, Zakiri, Jan D R, Von Disko, a uskoro će biti najavljen i specijalan set zatvaranja.

DJ Patife

Britanski DJ Mark Najt takođe će se priključiti lajn apu, a nastupiće 17. jula na glavnoj festivalskoj bini.

Ulcinjski DJ Millok, koji je prošle godine imao priliku da nastupa na Exit festivalu, kazao je "Vijestima" da je prijatno iznenađen što je na Sea Danceu dobio još bolji termin i što će sarađivati sa jednim od najcjenjenih srpskih DJ-eva Vladimirom Aćićem.

"Exit je velika institucija, mislim da je odlično što se proširio na Crnu Goru, jer imamo dosta potencijala za takve manifestacije, pogotovo na primorju. Očekujem veliki odziv ljudi, jer Exit ima dugogodišnju tradiciju, a provoda je nikad dosta i po reakcijama na koje sam naišao mislim da je to pun pogodak", kazao je on.

I njegov nikšiæki kolega Freaky Funk smatra da je događaj kao Sea Dance potreban ovim prostorima. Po njemu, to je veliki korak za crnogorski turizam, ali i za edukaciju mladih u muzičkom smislu.

"Događaj ove veličine u Crnoj Gori konačno otvara svijest o muzici i pruža priliku svima da uživaju u nastupima najvećih svjetskih imena. Podržavam u potpunosti", istakao je on.

Timo Mas

Što se produkcije tiče, kaže da radi punom parom, a aktuelni singl "Beautiful Mind" naišao je na odlične kritike.

"Trenutno eksperimentišem sa zvukom i planiram izdanje za avgust o kojem ću detaljnije pričati kad dođe vrijeme za to. Srećan sam što sam okupiran poslom koji najviše volim i to mi pruža najveću sigurnost", ispričao je on.

Millok je "Vijestima" otkrio da ga osim na Jazu čekaju nastupi u Top Hill, između ostalog i na otvaranju kluba 3. jula, a razmatra i još neke ponude koje je dobio sa drugih adresa.

"Zimu sam proveo radno, a u narednom periodu ću objaviti plodove. Izaćiće mi dvije trake za Black Soul Music i jedna za Hot Singers u julu ili avgustu. Objaviću i neke remikse", ispričao je on.

Sea Dance festival æe se održati od 15. do 17. jula na Jazu, a prethodno je potvrđeno da će na festivalu nastupiti Jamiroquai, Underworld, Example, Huan Etkins, Edi, Tara Mekdonald, Kiril Džajkovski, Urban & 4, Rambo Amadeus, Who See, Bad Copy, Eyesburn, Lollobrigida, Darkwood Dub i drugi. Cijena trodnevne ulaznice je 29 eura.

Millok je pozdravio ideju srpsko-crnogorskih back2back setova i kazao da je dobro što se šansa daje domaæim DJ-evima, meðu kojima ima i onih koji æe prvi put nastupiti na ovako velikoj manifestaciji.

Freaky Funk je najavio da će njegov nastup sa Leom Dobrièiæ biti veliki talas pozitivne energije. Svoju partnerku ne poznaje lièno, ali zna njen radove i zadovoljstvo mu je što æe se zajedno naæi za miks pultom.

"Ona je veoma posveæena, sa mnogo emocija ulazi u svaki projekat i kad je nastup i kad je produkcija u pitanju", istakao je on.