QuArt, Raičković i Jovović očarali ljubitelje džeza

“Trudimo se da naš reportoar bude raznovrstan, da obuhvati što više žanrova”, rekla je violinistkinja Branka Baroš
115 pregleda 0 komentar(a)
QuArt, Foto: Petrovac jazz Festival
QuArt, Foto: Petrovac jazz Festival
Ažurirano: 30.08.2018. 12:18h

Sastav „QuArt“ otvorio je četvrto veče Petrovac jazz festivala mini koncertom ispred JU Crvena komuna, a veliki broj prolaznika okupio se da čuje djela klasične muzike, ali i popularne pjesme, kao i numere iz filmova sa prizvukom džeza.

QuArt je nastao prije četiri godine, a čine ga Branka Baroš - violina, Jovana Milutinović - violina, Ksenija Janković - violončelo i Jovan Timilijić- viola.

Do saradnje sa Petrovac jazz festivalom došlo je na Nišvillu, gdje ih je director Vinko Mihajlović čuo i ponudio da dođu u Petrovac.

“Repertoar smo prilagodili festivalu, mada je Vinko želeo da na nastupima takođe provučemo zvuke klasike. Naravno to su kompozicije koje imaju džez prizvuk i koje se zaista uklapaju u formu festivala”, kazao je Jovan Timilijić.

“Trudimo se da naš reportoar bude raznovrstan, da obuhvati što više žanrova”, dodala je Branka Baroš.

Nakon što su se predstavili publici ispred Crvene komune, članovi sastava QuArt imali su i mini nastup na terasi hotela Palas.

Četvrto veče festivala zatvorili su uz izvođenje džez standarda Sanja Raičković i Šule Jovović, a aplauz koji su dobili od posjetilaca najbolje svjedoči zašto su iz godine u godinu dio Petrovac jazz festivala.

Večeras se program Petrovac jazz festival seli u kotorski lokal Evergreen, gdje će svoje autorske kompozicije tokom dvočasovnog koncerta predstaviti bubnjar Adnan Teskeredžić sa bendom.

Bonus video: