Nova imena na Sea Dance festivalu: Dolaze Kiril, Klingande, Urban...

Ograničen kontigent jednodnevnih ulaznica za Sea Dance Festival biće u prodaji do petka u ponoć
62 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2014. 10:40h

Nova imena koja dolaze na Sea Dance festival su Klingande, Juan Atkins, Eddy, Kiril Djaikovski ft. TK Wonder i Urban &4.

Nakon zabave na Exitu na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu, taj muzički festival će biti nastavljen kao Sea Dance festival, koji će biti održan od 15. do 17. jula na plaži Jaz, u Budvi.

Na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala pored nastupa najvećih zvijezda svjetske muzičke scene, Jamiroquaia, Underworld i Example live, posjetioce očekuju koncerti svjetskih muzičkih zvijezda i regionalnih miljenika publike.

Iza imena Klingande krije se dvadesetčetvorogodišnji Francuz Sedrik koji predstavlja jedno od najpopularnijih novih imena elektronske scene. Svjetski uspjeh ovom mladom sastavu je donio veliki hit “Jubel”, koji je za kratko vrijeme dostigao preko 40 miliona pregleda na YouTubeu. Kilngande će na Sea Dance festivalu nastupiti u utorak, 15. jula.

Jedan od najpoznatijih elektronskih muzičara s Balkana, Makedonac Kiril Džajkovski, dolazi na morsko izdanje Exita drugog dana festivala sa harizmatičnom pjevačicom u sastavu Kiril Djakovski ft. TK Wonder (MK/USA).

Kiril je poznat po zanimljivoj fuziji elektronske i tradicionalne makedonske muzike, sa izrazitim uticajima romskih duvačkih instrumenata. Jedan je od začetnika primjesa balkanskog uticaja na elektronsku muziku i onoga što se danas popularno zove “Balkanbeat”.

Nevjerovatni vokal dens muzike, Tara McDonald, poznata po svojim hitovima i saradnjama sa Armandom Van Heldenom ("MyMyMy"), Axwellom ("Feel the Vibe"), Davidom Guettom ("Delirious") i Afrojackom (“Pandemonium”), pridružuje se u četvrtak, 17. jula razigranom programu Sea Dance festivala.

Za treći dan festivala zakazan je nastup techno maga, Juan Atkinsa. Atkins je DJ i producent iz Detroita, a uz Derricka Maya i Kevina Saundersona član čuvene Belleville trojke, ekipe koja je direktno zadužena za nastanak Detroit tehna, dok sam Atkins vjerovatno kumuje pojmu "techno".

Britanski DJ, producent i radijski voditelj, Eddy Temple-Morris aka Eddy pridružuje se Sea Dance programu u srijedu, 16. jula.

Hrvatski umjetnik Damir Urban posljednjeg dana festivala nastupiće u sastavu Urban&4.

Jeftinije ulaznice do petka u ponoć

Ograničen kontigent jednodnevnih ulaznica za Sea Dance Festival po cijeni od 15,99 eura za prvi dan festivala, odnosno 10,99 eura za drugi i treći dan Sea Dance Festivala, biće u prodaji do petka u ponoć.

Od subote ujutru cijena jednodnevnih ulaznica za Sea Dance biće 17,99 za prvi dan festivala, odnosno 12,99 eura za drugi i treći dan festivala.

Do petka u ponoć biće dostupan komplet ulaznica za Sea Dance po cijeni od 24,99 eura, dok će od subote ujutru cijena za sva tri dana festivala iznositi 29,99 eura.

Galerija

Bonus video: