Beograd: Iron Maiden priredio poslasticu, Lukšić na koncertu

Već od ranih popodnevnih sati su se mogli videti građani u majcama "Iron Maiden", crnim kožnim pantalonama, kariranim košuljama...
159 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2014. 11:55h

Ljubiteljima metal i hard rok muzike u Srbiji, ali i regionu čuveni bend Iron Maiden priredio je sinoć pravu poslasticu na koncertu u okviru "Maiden England" turneje na beogradskom Kalemegdanu.

Oni su hitovima "Seventh Son of a Seventh Son", "Aces High", "The Evil That Men Do", "Fear Of The Dark","Iron Maiden", "Wasted Years" i drugim podigli posjetioce na noge. Nastup je svojstveno njima obilovao vatrenim efektima i, naravno, tu je bila i nezaobilazna maskota benda, čuveni Edi.

Već od ranih popodnevnih sati u centru Beograda su se mogli videti građani u majcama "Iron Maiden", crnim kožnim pantalonama, jaknama, kariranim košuljama... kako žurno idu u pravcu Donjeg grada.

Koncertu je prisustvovao i crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić, koji boravi u zvaničnoj posjeti Beogradu.

Lukšić je poznat kao fan metal muzike, a javnost je zabilježila i da je bio na koncertu benda Metalika 2012. godine.

Ovaj veliki muzički spektakl je prvi pod otvorenim nebom za popularni britanski bend u Srbiji još od njihovog gostovanja u Beogradu 1981. godine, a nakon dva rasprodata koncerta na Beogradskom sajmu 2007. i u Areni 2009. godine, kada ih je slušalo i gledalo blizu 40.000 ljudi.

Ova godina označava poslednji dio "Maiden England" turneje koja je počela u junu 2012. u Severnoj Americi, nastavila se u Evropi i kasnije Južnoj Americi, uključujući i koncert u Rio de Žaneiru za koji je rasprodato 90.000 ulaznica za samo par sati.

Prije popularnih Mejdena nastupila je grupa "Ghost", a akrobatski pilot Vladimir Bulat iz Beograda, član aero kluba "Falcons" iz Zrenjanina, izveo je posebnu akrobatsku tačku. Ovaj pilot tačku je pripremao danima sa svojim kolegama iz kluba, a na ideju je došao kad je koncert objavljen, budući da je i sam veliki fan popularnih Mejdena, ali i kako kaže, jer mu je pevač benda Brus Dikinson kolega pilot.

Za ovu specijalnu tačku, Bulat je koristio pravi akrobatski avion marke Zlin 526F, nekad veoma popularan i kod pilota u SFRJ. Donji dio aviona je posebno oslikan, a na slici se nalazi lik Edija sa omota za album "Aces High" i istoimenu pjesmu koja govori o vazdušnoj bici za Britaniju u Drugom svjetskom ratu.

Galerija

Bonus video: