Kompletiran Lake Fest: Zvijezde su Laibach i Gibonni

Gibonni je nedavno bio gost na koncertima legendarne grupe Simply Red, a njegov aktuelni album "20th Century Man" sniman je u kultnom londonskom studiju "Abbey Road"
94 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2014. 15:00h

Kompletiran je lajn-ap ovogodišnjeg nikšićkog Lake festa, a glavne zvijezde će biti kultni slovenački bend Laibach i Zlatan Stipišić Gibonni.

Poznati kantautor i vlasnik hitova, Gibonni prvi put nastupa u Nikšiću, nakon što je prethodnih godina imao veoma uspješne koncerte u Budvi, Podgorici, Herceg Novom i Tivtu.

Prošle godine svirao je u Londonu, Rimu, Budimpešti, Pragu, Berlinu i drugim evropskim metropolama, dok je u martu i aprilu ove imao turneje po Njemačkoj, Holandiji, Italiji i Austriji.

Nedavno je bio gost na koncertima legendarne grupe Simply Red, a njegov aktuelni album "20th Century Man" sniman je u kultnom londonskom studiju "Abbey Road".

Od debija "Sa mnom ili bez mene" 1991. Gibonni je objavio još 13 samostalnih albuma, a iza sebe ima i tri studijska izdanja sa grupom Osmi putnik.

Kratko je bio član i Divljih jagoda. Poznat je i kao jedan od najtraženijih kompozitora na ovim prostorima, dobitnik brojnih nagrada i priznanja, a drži rekord najposjećenijeg koncerta na zagrebačkom stadionu Maksimir gdje je nastupio pred 32 hiljade ljudi.

Cijena ulaznica ostaje ista

Direktor festivala Peđa Zečević kazao da ove godine neće biti bine u kampu, a procjena organizatora je da će Lake fest za tri dana posjetiti oko 40 hiljada ljudi.

"Teško je prognozirati posjećenost s obzirom da je od pojave Lake festa nastala mala ekspanzija rok festivala u Crnoj Gori. Znate da to nije bila praksa ranije, pogotovo u nekim primorskim gradovima koji prije nisu podržavali tu vrstu muzike", kazao je on i više puta naglasio da je festival dobio skromnu finansijsku podršku od državnih institucija, te da se zato odustalo od manje bine u kampu.

On je istakao da je Lake fest u prethodne tri godine postigao zavidne rezultate i da će organizatori nastaviti rad u tom duhu.

"Lake fest jeste dominantno muzički festival, ali uvijek apostrofiramo kamp na Krupačkom jezeru, jer je u pitanju jedinstven prostor na teritoriji Crne Gore i šire. Zato pozivam sve da dođu, vide te čuvene topole, uživaju u njihovoj hladovini ta tri ili više dana", kazao je on.

Natalija Milić je u ime pivare "Trebjesa", koja od početka podržava Lake fest u okviru platforme "Nikšićko rock's", kazala da je i ove godine u prodaju pušteno "Nikšićko rock's Lake fest" pinta.

"Ono što izdvaja ovaj festival od drugih su, pored naravno odlične muzike, neki projekti koji se realizuju tokom njega. I ove godine ćemo u saradnji sa partnerima organizovati akciju 'Kad pijem ne vozim', kao i kampanju 'Rock'n'recycle' u okviru koje smo u saradnji NVO 'Ozon' prošle godine sakupili 25 hiljada plastičnih čaša", saopštila je ona.

I EPCG je već četiri godine uz Lake fest, na taj način što ustupa zemljište za održavanje ove manifestacije, a ovog ljeta će i finansijski podržati festival, kazala je Eleonora Albijanić u ime ove kompanije.

Određena je i satnica nastupa, a od novih imena tu i je dobro poznati sastav Sunshine.

Petak 25. jul:

17h – Ubrzo potom

17.45h – Lutke

18.30h – Popečitelji

19.30h – Vroom

20.30h - Negativ

22.00h – Culture Shock

23.30h – Gibboni

1.30h – Brkovi

Subota 26. jula

17.30h – Strah od Džeki Čena

18.15h – Gomila Nesklada

19.00h – Zoster

20.00 h – Sars

21.00h – DST

22.30h – Ortodox Celts

23.30h Lajbah

1.30h – Feud

Nedjelja 27. jul

17.00h – PPG

17.45h – Kiza Bluz Bend

18.30h – Veliki prezir

19.30h – Nagual

20.30h – Davorin i Gobovići

22.00h – Dječaci

23.30h – Van Gog

1.30h – Sunshine

Galerija

Bonus video: