Lake Fest: Stižu Dječaci, Kultur Shock, Popečitelji i Nagual

Ranije je potvrđeno da će na festivalu na Krupcu koji će se održati od 25. do 27. jula svirati Van Gogh, Negative, S.A.R.S, Zoster, DST, Lutke, Brkovi...
125 pregleda 3 komentar(a)
Kultur Shock, Foto: Kotusozluk.com
Kultur Shock, Foto: Kotusozluk.com
Ažurirano: 17.06.2014. 08:25h

Američki sastav Kultur Shock, hrvatski reperi Dječaci, srpski bend Popečitelji i predstavnici crnogorske metal scene Nagual, pridružili su spisku izvođača ovogodišnjeg Lake festa.

Bend iz Sijetla predvođen rođenim Sarajlijom Đinom Jevđevićem prvi put je svirao u Crnoj Gori krajem 2013. u Podgorici i Nikšiću, a na Krupcu će imati priliku da ponovi vrelu atmosferu sa pomenutih nastupa. Multientnički sastav koji čine muzičari sa gotovo svih meridijana promovisao je tada album "Tales of Grandpa Guru", a poznat je po šarenolikoj muzičkoj formuli - od hevi metal rifova preko sevdalinki do latino i fanki momenata.

Jedan od najpopularnijih rep sastava u regionu Dječaci trenutno rade na novom albumu. Iza sebe imaju dva uspješna studijska izdanja. Popečitelji su nastali 1999. u Prištini, a u Crnoj Gori su česti gosti na rok festivalima. Iza sebe imaju tri studijska izdanja, a nedavno su koncertom u Beogradu obilježili deset godina od debija "Ko radi?".

Domaće snage na Krupcu predstavlljaće nikšićki metalci Nagual, koji su objavili svoj četvrti singl "The Clenched Fist of Tolerance" u aprilu ove godine i trenutno rade na debi albumu. Ovo će biti drugo učešće Naguala na Lake festu na čijem prvom izdanju su svirali 2011.

Ranije je potvrđeno da će na festivalu na Krupcu koji će se održati od 25. do 27. jula svirati Van Gogh, Negative, S.A.R.S, Zoster, DST, Lutke, Brkovi, Gomila nesklada, Orthodox Celts, Vrooom i Feud.

Bonus video: