Kristijan Varela: Život DJ-a je lud i bez džet- seta

"Tehnologija, digitalna prodaja i industrija su se promijenile za 180 stepeni. Mislim da elektro nska scena prolazi kroz poseban period"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2014. 06:23h

Jedan od najpoznatijih DJ-eva na svijetu, vlasnik zvanja "najbolji tehno DJ 2013." Kristijan Varela nedavno je nastupio u kotorskoj diskoteci "Maximus", što je bio povod za razgovor sa "Vijestima".

Njegov nastup u Kotoru posjetioci su opisali kao jedan od najboljih u posljednje vrijeme, a Varela ih je držao u plesnom raspoloženju do ranih jutarnjih časova uz svoj elegantni fanki tehno.

Za "Vijesti" je pričao o nagradama, komponovanju muzike za film, prošlosti i budućnosti, drogama i dens kulturi, novim tehnologijama, kao i tome kako život DJ-eva nije baš onakav kakvim ga obični smrtnici zamišljaju.

Prošle godine osvojio si nagradu za najboljeg tehno DJ-a, koliko ti takva priznanja znače?

Mnogo mi znači kada osvojim takvu nagradu jer je to vjetar u leđa mom radu. Ta nagrada nije samo moja, već i za moj tim, jer svi zajedno naporno radimo kako bismo uspjeli. Počašćen sam što sam osvojio nagrade za najboljeg tehno DJ-a 2007. i 2013, to u našem poslu kao da ste osvojili Oskara.

Već dvije decenije si na sceni, koliko su se stvari promijenile od tvojih početaka?

Tehnologija, digitalna prodaja i industrija su se promijenile za 180 stepeni. Mislim da elektronska scena prolazi kroz poseban period u svojoj istoriji.

Čitav intervju pročitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 15. jun

Bonus video: