Sve spremno za Asfaltiranje

“Kompletne pripreme išle su kako treba i spremni smo kao zapete puške za početak festivala, ostalo nam je još binu da izmontiramo”
5 komentar(a)
MC marko, asfaltiranje, Foto: Savo Prelević
MC marko, asfaltiranje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2014. 16:31h

Sve je spremno za četvrto po redu NRG Asfaltiranje koje će početi sjutra veče na Stadionu malih sportova, potvrdili su na današnjem radnom doručku u konferencijskoj sali restrorana Nostalgija organizatori ovog događaja.

“Kompletne pripreme išle su kako treba i spremni smo kao zapete puške za početak festivala, ostalo nam je još binu da izmontiramo”, kazao je juče MC Marko ispred organizatora događaja firme “Takt”.

On je iskoristio priliku da ponovi da će na dvodnevnoj manifestaciji nastupiti Džej Džej Okoča, Sky Wikluh i DJ Rahmanee, Gazda Paja, Kiša metaka, Bacili i Psihomistik, Prti Bee Gee, dok će Marčelo zatvoriti festival. Jedina promjena u odnosu na najavljeno je da će kao DJ umjesto Marakua, nastupiti Timbe iz Bed Copyja.

“Marakuu nije odgovaralo vrijeme nastupa, a Timbe je to prihvatio, tako da će se družiti sa nama na Asfaltiranju”, objasnio je Marko.

Tokom dvije noći grupa K 13 crtaće grafite uživo, a na prvoj večeri daće omaž Nebojši Saveljiću iz Montenigersa.

“Drugu noć crtaćemo grafite u hip-hop maniru, a vidjećemo kako će nas ponijeti atmosfera. Inače 90 odsto naših grafita su hip-hop, to je naš stil”, potvrdio je Ferid Skenderović iz grupe K13.

Početak manifestacije planiran je od 21 sat, a kapije Stadiona biće otvorene pola sata prije. Za razliku od većine događa, na Asfaltiranju će za publiku biti korišćen samo parter, dok će na tribinama K13 crtati grafite.

“Zatvorili smo tribine upravo zato što bi glupo bilo da na hip hop koncertima publika sjedi. Mislimo da će biti sasvim dovoljan parter, jer očekujemo po večeri 1000 posjetilaca. Nijesmo išli sa visokim cijenama, tako će karta biti pet eura za jedno veče, a mogu se kupiti isključivo na ulazu. I cijene pića će biti veoma pristupačne, jer nam je cilj da ljudi koji dođu se dobro provedu, svi znamo kakva je aktuelna situacija”, objasnio je Marko koji nije želio da otkriva koliki je budžet festivala.

“Služimo se trikovima četiri godine i evo opstajemo iako je bilo teških momenata” tvrdi Marko, dodajući da su i ove godine uspjeli da programom obuhvate region.

“Odustali smo od stranih izvođača. Pratimo šta se sve dešavam na ex-Yu sceni i trudimo se da dovedemo ljude koji su aktuelni. Eto, raduje me što TBF radi na novom albumu, Dječaci takođe, tako da će i narednih godina biti interesanog programa”, obećava Marko.

On je još jednom podsjetio da će 500 prvih posjetilaca od Telekoma dobiti paket NRG sa euro kredita, a biće postavljena i kabina za selfi.

“Ljubitelji selfija treba da se slikaju u kabini i pošalju fotografije na Facebook stranicu Asfaltiranja, sedam dana će trajati glasanje, šest fotografija sa najviše lajkova dobiće od Telekoma zvučnike za moglini”, pojasnio je Marko.

Bonus video: