"Dusha Conection" održao koncert u Petrovcu: Kompozicije modernog džez zvuka prožete etno motivima sa Balkana

Druženje sa publikom iskoristili su da predstave kompozicije sa prvijenca "Merak"
0 komentar(a)
Dusha Conection, Petrovac Jazz festival, Foto: Eva Medigović
Dusha Conection, Petrovac Jazz festival, Foto: Eva Medigović
Ažurirano: 29.08.2018. 08:19h

Austrijski trio "Dusha Conection" predstavio se sinoć publici u Petrovcu održavši koncert u okviru Petrovac Jazz festivala, saopštili su organizatori festivala.

"Crnogorsku turneju završili su na terasi hotela "Palas", a druženje sa publikom iskoristili su da predstave kompozicije sa prvijenca "Merak" koji je objavljen prošle godine. Trio koji predvodi bubnjar Esad Halilović, uz podršku klavijaturiste Sebastijana Šnajdera i basiste Emilijana Skarvana predstavio je kompozicije modernog džez zvuka prožete etno motivima sa prostora Balkana. Na samom početku izveli su kompoziciju "Bentbasha". Bubnjar koji je iz Beograda, a dugi niz godina živi i radi u Beču na crnogorsku turneju došao je pod pokroviteljstvom Ambasade Austrije. Moderator koncerta bila je njegova supruga Elena koja se čitavo vrijeme trudila da publiku maksimalno animira", navodi se u saopštenju Petrovac jazz festivala.

U saopštenju se dodaje da je prvi dio koncerta bio posvećen autorskim kompozicijama, a gošća na koncertu bila im je kantautorka Ana Kos sa kojom će članovi tria "Dusha Conection" sarađivati na njenom albumu.

"Ana koja je studirala na Berkliju crnogorskoj publici otpjevala je dvije svoje kompozicije. Nakon petnaestominutne pauze, članovi Dusha Conectiona odlučili su da odsviraju i nekoliko džez standarda, a onda im se na bini pridružila i Elena koja nije samo dobar moderator već i odlična violinistkinja, a za sam kraj ostavili su "Ajde Jano", piše u saopštenju Petrovac jazz festivala.

Gostima iz Austrije direktor festivala Vinko Mihajlović uručio je poklone.

"Ovogodišnji festival trajaće 18 dana, na više lokacija u Petrovcu, Budvi i Kotoru, pa ovom prilikom pozivam sve da dođu na festival i dobro se provedu. Neka naredni dani budu u znaku džeza", poručio je Mihajlović.

Već večeras u hotelu "Palas" nastupiće Sanja Raičković i Šule Jovović, kao i sastav "Q art". Početak je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Bonus video: