Gazda Paja obećava nezaboravnu žurku: Prepoznatljivi po dobroj atmosferi

Beogradski reper se proslavio hitovima “Čke beogradske”...
251 pregleda 0 komentar(a)
Gazda Paja (Novina), Foto: Privatna arhiva
Gazda Paja (Novina), Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.06.2014. 18:33h

Pavle Bošković poznatiji kao Gazda Paja nastupiće sa bendom Djans (Blaya Dub Playa) na festivalu NRG Asfaltiranje koji će se za vikend održati na Stadionu malih sportova.

Beogradski reper se proslavio hitovima “Čke beogradske”, “Mrdaj tu stvar”, “Ludilo”, “Daj mi vina”, ali njegov nastup u Podgorici 13. juna biće, najavljuje, znatno drugačiji.

“Već dugi niz godina, sa bendom Blaya Dub Playa radim nastupe po Srbiji, najviše po beogradskim klubovima, i to su naše andergraund stvari, nastale prije ovih hitova. Među njima su “Slomi vrat”, “Zvezde Grajma”, tu su i njihove numere “Nimfo”, “Raspad”, “Vodi me”. Prepoznatljivi smo po energičnim žurkama i dobroj atmosferi. Naši nastupi su poput rejv-elektro događaja, jer svi đuskaju”, priča za Vijesti Gazda Paja i obećava da će tako biti i u Podgorici.

Najveći hit “Čke beogradske” podgoričkoj publici predstaviće u novom ruhu, kao remiks.

“Prije nego što je postala poznata široj publici, ta numera je bila popularna po klubovima. Neki DJ-evi su je puštali još u demo verziji. Međutim, nijesam mogao da pretpostavim da će doživjeti popularnost ovih razmjera”, tvrdi on. Kroz svoje tekstove, koje opisuje kao pune humora i parodije, kritički se, navodi, osvrće i na neke situacije.

“Naš balkanski mentalitet ne dozvoljava da strogim tonom i preozbiljnim objašnjavanjima ukažeš na stvari koje su pogrešne. Zato sam ja riješio da kroz humor i parodiju predstavim situaciju i tako pronađem svoj fazon”, objašnjava on. Nakon uspjeha "Čke", nije se opterećivao kako će proći naredne pjesme.

“Ne težim ja publicitet. Od 15-16 godine radim hip hop, denshol, imao sam i hardkor bend. Volim muziku i nikad nijesam ciljao na to da mi se to što radim materijalno isplati. Želja mi je bila da napravim dobru atmosferu. Tokom godina vidio sam da se trud isplati, pa ne razmišljam hoće li naredna numera biti hit ili ne”, objašnjava Gazda Paja, inače ekonomista po struci.

Hip hop kultura posljednjih godina dobija sve više poklonika, a to potvrđuje i Gazda Paja.

“Kad sam išao u srednju svega naš dvoje-troje je slušalo rep. Danas klinci znaju sve, mene, Bad Copy, Đusa i ostale izvođače. Došle su generacije 80-tih i 90-tih koje su odrasle pod drugim okolnostima, slušale drugačiju muziku, sleng je bio drugačiji. Ovaj muzički pravac će tek napraviti bum, a mislim da sam pionir cijele te nove priče i veoma mi je drago zbog toga”, siguran je Gazda Paja, kojem, kaže, ne smeta što ga porede sa kolegom Đusom.

“Znam ga i mislim da je fantastičan MC. Međutim mi smo ovdje zbog okolnosti prinuđeni da pravimo kompromise, koje je i on pravio. Meni to nije ništa strašno jer ljudi i u drugim sferama posla mijenjaju i pravac i posao i to je sasvim normalno”, zaključuje Bojić.

Pored njega na ovogodišnjem NRG Asfaltiranju nastupiće još i Džej Džej Okača, Kiša Metaka, Sky Wikler & Rahmani, Bacili i Psihomistik, Prti Bee Gee i Marčelo.

Podnaslov podnaslov podnav A Podnaslov podnaslov podnaslov pdnaslov A

MArija vasić

Bonus video: