"Underworld" zatvara Sea Dance festival na Jazu 17. jula

Prvo izdanje Sea Dance festivala, koji je zamišljen kao svojevrsni produežetak Exita, održaće se na plaži Jaz od 15. do 17. jula, a nastupiće Jamiroquai, Example, Rambo, Who See i dr.
4 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2014. 05:58h

Jedan od najznačajnijih sastava u istoriji elektronske muzike, britanski "Underworld" nastupiće na ovogodišnjem Sea Dance festivalu. Kultni sastav će masu pred glavnom binom zabavljati 17. jula, posljednjeg dana festivala koji je posvećen Exitovoj Dance Areni.

Grupa, čiji su jedini stalni članovi Karl Hajd i Rik Smit, prvi put dolazi u Crnu Goru i na Jazu će predstaviti vanvremenske hitove kao što su "Born Slippy", "Two Months Off", "Dark and Long", "Dirty Epic", "Crocodile"...

Popularni Britanci imaju više dvije decenije uspješnog rada i osam studijskih izdanja iza sebe, a najpoznatiji su po hitu "Born Slippy" poznatom iz filma "Trainspotting" i prodatom u više od milion primjeraka, koji mnogi smatraju jednom od najboljih plesnih numera 90-ih. "Underworld" je 2012. kreirao muziku za ceremonju otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, a iste godine dobio je prestižno priznanje "Q" magazina za inovaciju u muzici.

Posljednji album "Barking" Underworld je objavio u septembru 2010.

Prvo izdanje Sea Dance festivala, koji je zamišljen kao svojevrsni produežetak Exita (10 - 13. jul, Novi Sad), održaće se na plaži Jaz u Budvi od 15. do 17. jula, a prethodno je potvrđeno da će na ovoj manifestaciji nastupiti Jamiroquai, Example, Rambo Amadeus, Who See, Bad Copy, Eyesburn, Lollobrigida i Darkwood Dub.

Turistički vodič "Lonely Planet" u majskom izdanju magazina smjestio je Sea Dance na drugo mjesto liste najboljih muzičkih dešavanja koja će se ovog ljeta održati u Evropi.

Jednodnevne karte od petka, 13. juna

Organizatori Sea Dance festivala saopštili su da će u petak 13. juna tačno u podne biti pušten u prodaju ograničen kontigent jednodnevnih ulaznica za Sea Dance po cijeni od 15,99 za prvi dan, odnosno 10,99 eura za drugi i treći dan festivala. Očekuje se da ulaznice budu rasprodate u rekordnom roku, a moći će da se kupe u objektima "Štampe" i "Tobacco S Pressa", turističkim agencijama "Aero Travel" u Budvi i "Montenegro Tourist Service" u Podgorici, te pivnici "As" u Kotoru.

U petak će takođe u veoma ograničenom broju biti dostupne i jednodnevne ulaznice za Exit festival po cijeni od 19,99 eura, na istim mjestima kao i ulaznice za Sea Dance, osim objekata "Štampe" i "Tobacco S Pressa".

Galerija

Bonus video: