Grupa Van Gogh promovisala novi album "Neumeren u svemu"

""Neumeren u svemu" govori o nama kakvi smo svih ovih godina. Ne samo o nama kao pojedincima, nego svima nama koji živimo na ovom podneblju"
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2014. 15:20h

Jedan od najpopularnijih rok sastava u regionu, Van Gogh promovisao je danas novi album "Neumeren u svemu" u sali "Dodest" KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici, na druženju zatvorenog tipa kojem su prisustvovali najveći fanovi i mediji.

Frontmen srpskog sastava Zvonimir Đukić Đule najavio je turneju po regionu nazvanu "Licem u lice", kao i nastup na predstojećem Lake festu, a zahvalio se organizatorima Spring Breaka, gdje je Van Gogh svirao prošlog vikenda i kazao da je na Kamenovu bilo fantastično.

On je istakao da Crna Gora ima veliki festivalski potencijal i da mu je drago što Exit dolazi u ove krajeve koji su Van Goghu, po pjevačevim rečima, uvijek puno značili.

""Neumeren u svemu" govori o nama kakvi smo svih ovih godina. Ne samo o nama kao pojedincima, nego svima nama koji živimo na ovom podneblju. Sve to smo slili kroz naš hedonizam u album koji je Croatia Records izdala na CD-u i vinilu. Naša djeca nas pitaju šta je to vinil, imaju već po 16-17 godina i to im ne znači ništa, a nama je značio i danas nam znači sve", ispričao je Đule.

On je najavio i da će u izdanju "Lagune" uskoro izaći knjiga o njegovom bendu, koju Beograđani nisu donijeli ovom prilikom u Crnu Goru, jer od obaveza nisu stigli da svrate do štamparije.

"To je za sada jedina i vjerovatno posljednja knjiga o nama, po kojoj nikad neće biti snimljen film, kako to mnogi vole da kažu, jer on traje uživo već 28 godina. Biće to zanimljiv dokument za fanove, one stare da se podsjete kako je to bilo dok nisu bili roditelji, a ove mlade da vide što su radili njihovi roditelji", naglasio je pjevač.

Bend je u "unplugged" verziji, što prema priznanju Beograđana nikada nisu radili ranije, odsvirao nekoliko pjesama sa aktuelnog izdanja, podijelio vinile i CD-ove prijateljima i saradnicima iz Crne Gore, a publika je prethodno imala priliku da vidi spotove za pjesme "Anđele moj brate", "Prva i poslednja kap" i "Nešto vuče me dole" koji su ispraćeni aplauzima.

Đule je ponovo pokazao da je pravi šoumen, pa je stigao da pruži ruku svakome u publici, fotografisao se i snimao sa fanovima tokom nastupa, prepuštao im pjevanje refrena, otimao kamermanima kamere i preuzimao njihove uloge i na kraju zapalio masu okrenuvši sve mikrofone ka njoj i pozvavši je da napravi buku.

"Sve što ste danas snimili i vidjeli su stvarni likovi, podijelite to putem elektronskih sredstava komunikacije i kažite da ste to vidjeli uživo, da je to bila istina", kazao je on na kraju svirke, da bi zatim fanovi pohrlili ka njemu da uzmu autogram.

Tokom nastupa u "Dodestu" Đule se osvrnuo i na katastrofalne poplave koje su prošlog mjeseca pogodile region i istakao jedan detalj koji ga je inspirisao.

"Saosjećam sa svima koji su izgubili nekoga tokom ovih užasnih poplava u Srbiji, BiH i Hrvatskoj. Ne ponovilo se. Jedna slika mi je privukla pažnju u tim danima tuge i neizvjesnosti. Duboka voda, kroz nju hrabro i samouvjereno pliva veliki vučjak i na leđima nosi malo mače do sigurnosti. Dakle, ako tolerancija, razumijevanje i ljubav postoje među životinjama, zašto ne bi i među ljudima", zapitao se on.

Galerija

Bonus video: