Underhill: Beograđani rasplesano, Autogeni energično

Harizmatična pjevačica benda “Svi na pod” sa bine je poručila da su u Crnoj Gori domaći i da zna sve ljude iz prvog reda
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2014. 07:56h

Koncertima grupa “Svi na pod” i “Autogeni trening” na stadionu Malih sportova u Podgorici održani su sinoć u okviru ovogodišnjeg Underhill festivala.

Beogradski elektropop sastav posljednjih godina redovan je gost Crne Gore, već je imao priliku da nastupa na ovoj manifestaciji, ali je ovog puta njihov koncert karakterisala slabija atmosfera i posjećenost.

Publika "Svi na pod", Foto: Boris Pejović

Bend je počeo svirku hitovima sa prošlog albuma, a pjevačica je odmah pozvala masu koja je stidljivo stajala na distanci od sedam-osam metara, da se približi bini. Beograđani su iskoristili priliku da promovišu aktuelno izdanje “Mladost”, ali je bilo očigledno da većem dijelu publike nove pjesme nisu poznate. To nije spriječilo ljude da plesom isprate svirku, a dodatni podstrek dala im je omalena, harizmatična pjevačica koja je sa bine poručila da je njen bend u Crnoj Gori domaći i da zna sve ljude iz prvog reda.

Autogeni se prošetao kroz svoju diskografiju i izveo standardan set pjesama uz dvije nove, dok se prostor pred binom lagano punio.

Autogeni trening, Foto Boris Pejović

Njihov nastup je ispratilo par stotina ljudi koji su dočekivali kraj pjesama uz ovacije, dok se frontmen Dino Kapetanović rijetko obraćao publici. Iako energičan, nastup crnogorskog rok trija protekao je u čudnoj atmosferi. Da li zbog nesavršenog zvuka ili ne baš velike posjećenosti, osjećala se nervoza na bini.

“Imaćete djeci što da pričate, da ste bili na najgorem koncertu Autogenog”, kazao je u jednom trenutku pjevač.

Trening je najavljen na plakatima kao predgrupa gostima iz Beograda, što je navelo bend da se putem Fejsbuka obrati saopštenjem u kojem se navodi da, uz svo poštovanje prema bendu “Svi na pod”, oni to nisu i nikada ne mogu biti.

Galerija

Bonus video: