Rakija bar: Džez svirka za pomoć ugroženim u poplavama

Slušalo ih je tridesetak posjetilaca, od kojih je veći dio došao upravo sa namjerom da posluša mlade nade crnogorske muzičke scene
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 17:28h

Džez bend Muzičke škole "Vasa Pavić" upriličio je danas, sat vremena iza podneva, koncert za pravo proljećno uživanje u podgoričkom "Rakija baru", a u sklopu "Nedjelje solidarnosti" tokom koje se u pomenutom lokalu prikupljaju novčana sredstva za pomoć teritorijama u regionu pogođenim skorašnjim katastrofalnim poplavama.

Svirka je protekla u pozitivnoj, opuštenoj i razigranoj atmosferi. Klinci iz Muzičke škole, kojima ljubav prema džezu podstiče poznati gitarista i njihov profesor Šule Jovović, nepretenciozno i tinejdžerski ushićeno svirali su džez standarde toliko opušteno kao da svakoga dana nastupaju na istom mjestu.

Bend koji je crnogorska publika imala nekoliko puta priliku da čuje u posljednjih godinu-dvije, između ostalog i na koncertu Ramba Amadeusa, gdje su mladi muzičari bili specijalni gosti još u septembru 2011.

Bilo je primjetno da su učenici Muzičke stekli iskustvo i samopouzdanje, a prisutni su završetak svake kompozicije pozdravljali aplauzom.

Slušalo ih je tridesetak posjetilaca, od kojih je veći dio došao upravo sa namjerom da posluša mlade nade crnogorske muzičke scene, ali i oni koji su tu usput svratili na kafu i čitanje novina nisu ostali imuni, pa se moglo vidjeti kako cupkaju nogama i klimaju glavama.

Bendu se pridružila i Katarina Bogićević, široj javnosti poznata iz emisije "Ja imam talenat" i serije "Folk", koja je otpjevala par balada i još jednom pokazala zašto su se u njen glas mnogi zaljubljivali kraj malog ekrana.

Sa druge strane, džez bend Muzičke škole iz nastupa u nastup nešto je što će izmamiti osmijeh na lice svakome ko primjeti koliko mladi muzičari uživaju u svirkama, koje bi im trebalo što češće obezbjeđivati, jer taj talenat, ljubav, rad i trud zaslužuju da budu njegovani i u budućnosti.

Na ulasku u kafić nalazila se kutija za donacije, a gosti su dobijali besplatno piće, tačnije kafu za dnevni prilog od euro, a pivo ili rakiju po izboru za večernji prilog od dva eura. Ipak, "Vijestima" su se iz lokala požalili da neki od posjetioca nisu razumjeli akciju.

"Dešavalo se da gosti ne iskoriste opciju da dobiju besplatnu kafu za donaciju, nego je naručuju po većoj cijeni od euro i ne žele da doniraju uz obrazloženje da su to 'već uradili putem SMS poruka'", kazali su nam iz lokala iz kojeg su se obavezali da će trećinu dnevnih pazara tokom ove sedmice uplatiti na račun za pomoć ugroženima u regionu.

Danas će na istom mjestu u 22.00 biti održana akustična svirka Dragana Miljanovića i Ognjena Gvozdenovića, sjutra će u 20 časova nastupiti klavirski duo Ana i Ida Muratagić, a nakon njih Marko Prentić. Humanitarna akcija biće zatvorena u subotu gdje će u 11 sati djecu animirati Žarko Žabac, a od 22.00 publiku zabavljati DJ-evi Noi3 i DJ Kavon.

Galerija

Bonus video: