Iskorištena šansa: Deep Thoughts u CNP održali koncert

Nestrpljiva masa skoro do kraja je popunila salu CNP-a, a Podgoričani su se kratko obratili publici na početku i dalje bez riječi bili posvećeni svom performansu
94 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2014. 17:19h

Deep Thoughts-u se ukazala idealna šansa i nije propustio da je iskoristi - podgorički trip hop/ambiental sastav dobio je savršenu lokaciju za predstavljanje svog specifičnog izražaja - Crnogorsko narodno pozorište, koje ih je sinoć ugostilo u sklopu otvaranja festivala Underhill.

Nestrpljiva masa skoro do kraja je popunila salu nakon polučasovnog kašnjenja početka koncerta, a Podgoričani su se kratko obratili publici na početku zahvalivši se ljudima što su došli i dalje bez riječi bili posvećeni svom performansu.

Deep Thoughts je predstavio otprilike isti set pjesama kao na prošlogodišnjem solo koncertu, među kojima su se našle i do sada objavljene numere "Golden Age", "Bruce Lee RIP", "People Play Games" i druge, a svirka Podgoričana i ovog puta bila je tehnički savršena, meditativna tokom koje su se sudarali talasi industrijske hladnoće Zapada i psihodelična toplina Istoka. To što je dobio daleko ozbiljniji prostor za nastup nego ijedan do sada, Deep Thoughts je samouvjereno iskoristio, izmamivši aplauze nakon svake numere, pljeskanje u ritmu pjesama, a u publici u kojoj je bilo i starih i najmlađih bilo je i onih kojima se nije sjedelo, pa su njihanjem pored stolica ispratili svirku.

Svirka je imala i vizuelnu pratnju u vidu snimaka ljepota naše planete, pa i galaksije, koji su išli na video bimu iza benda, ali je ista u jednom trentku postala monotona, pa ostaje utisak da se taj aspekat mogao bolje iskoristiti.

Sinoćni "hajlajt" je bilo je izvođenje numere tokom koje su se Deep Thoughts-u na bini pridružili pjevačica Marija Božović i Vladimir Knežević na trubi, predstavivši najtoplije i najpopičnije parče muzike odsvirane sinoć. Vidjelo se da ovakav izraz odgovara Božovićevoj, koja se u stilu podgoričke Erike Badu odlično snašla za mikrofonom, a ista numera odsvirana je i na kraju koncerta kada je bend nakon sat vremena svirke i povlačenja sa bine izašao na bis - na oduševljenje publike.

Bubnjar Deep Thoughts-a Đorđe Boljević kazao je da su svi u bendu izuzetno zadovoljni koncertom koji je prošao u najboljem redu, jer je dosta pažnje posvećeno kvalitetu zvuka na tonskoj probi. On je istakao i koliko je važno bilo i mjesto na kojem se njegov bend predstavio.

"Sviranjem u CNP-u smo dosegli maksimum što se tiče trenutne organizacije benda. Sticajem srećnih okolnosti svirali smo na možda i najboljoj zatvorenoj bini u Crnoj Gori. Ambijent, akustika, rasvjeta, platno... Sve su to stvari koje su pomogle da naš zvuk bude izražen na pravi način, a očigledno je i publika uživala, jer su reakcije bile i više nego odlične", kazao je Boljević.

Što se tiče daljih planova Deep Thougthts-a, Boljević ističe da je cilj i dalje snimanje albuma, koje kaže da ide sporije nego je predviđeno zbog post-produkcije.

"Inspiracije ne fali i kreativnosti, što nam je najbitnije. Naravno postoje planovi za snimanje spota, ali i dalje treba da se odlučimo oko nekih tehničkih detalja", otkrio je Boljević.

Do sada objavljeni materijal Deep Thoughtsa može se poslušati na njihovoj Facebook (https://www.facebook.com/deepthoughtsband) ili Soundcloud stranici (https://soundcloud.com/deep-thoughts-1).

Galerija

Bonus video: