Bučevac: Za ljetnju Pjesmu Evrope treba više para i podrška države

Ove godine sem učesnika sa ex-YU prostora neće biti pjevača iz drugih evropskih država, a da se vrate izboru za Novu zvijezdu riješili su upravo zbog finansija
122 pregleda 4 komentar(a)
Sunčane skale, Foto: Zoran Đurić
Sunčane skale, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.06.2014. 18:05h

Spisak ovogodišnjih Novih zvijezda na 20. Sunčanim skalama bogatiji je za još jedno ime. Naime, pored 25 već poznatih imena koja su objavljena prije 20-ak dana, na konačnom spisku našao se i bend “Pirati”, koji će na prvoj večeri festivala pjevati numeru “Dvjesta posto”.

U takmičarskom dijelu ove godina nastupiće 11 takmičara iz Crne Gore i to Ilija Gojović, Iva Mirotić, Jovan Vuković, Elda Kurtagić, Jovana Živković, Mila Nikić, Katarina Bogićević, Milan Bukilić, Monika Knezović, Marko Popović i Dragica Daca Bojanić, a takođe će učestvovati i Sanja Dimitrijević sa Blah blah bendom, Dejan Milutinović, Dimitar Andolovski, Petar Kovačević, Aleksandar Dabić, Viktorija, Evgenija Chachalovsku, Petar Bošković, Dejan Ćosić, Aleksandar Tarabanov, Vladimir Guić, Nina Ubović, Jovana Gvozdenović i Marko Radeta.

Iako su proteklih godina organizatori imali želju da od ovog festivala naprave ljetnju pjesmu Evrovizije, ove godine sem učesnika sa ex-YU prostora neće biti pjevača iz drugih evropskih država, a da se vrate izboru za Novu zvijezdu riješili su upravo zbog finansija.

“Da bi se napravila Pjesma Evrope treba novca. Mi nijesmo odustali od te ideje, ali smo je prolongirali zbog finansija. Eurosong košta 20-30 miliona, a mi bismo našu ideju sa vezama i entuzijazmom, uspjeli da realizujemo i sa 900 hiljada. Upoznali smo Ministarstvo turizma sa tom činjenicom, njima se dopala ta ideja, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati u narednom periodu. Za ovaj poduhvat nam treba i podrška države, jer bi takav festival predstavio Crnu Goru u drugačijoj turističkoj dimenziji”, siguran je Slobodan Bučevac, direktor festivala.

Prema njegovim riječima, u poređenju sa tom idejom, veče novih zvijezda znatno jeftinije.

“Sa ekonomskom matematikom to se ne može ravnati sa ljetnjom pjesmom Evrope. Troškovi su neuporedivi. Mi smo te Nove zvijezde radili godinama, i to veče je ostalo kao standard. Odlučili smo da druge večeri, umjesto ranije Pjesme ljeta, bude proslava dvadesetogodišnjice Skala, koja je osmišljena kao šou program. To je za ovu godinu maksimalan domet koji mi možemo da ispoštujemo”, ističe Bučevac.

Pored pobjednika u revijalnom dijelu pojaviće se i oni čiji su nastupi ostavili traga na ovom festivalu.

“Biće tu i dobitnika Prinčevih nagrada, učesnika Novih zvijezda, i onih koji nijesu pobjeđivali ali su imali hitove. Sve ono što je bilo interesantno na Skalama mi smo pozvali, a dolazak učesnika revijalnog dijela zavisi i od toga koliko im termin festivala odgovara”, kazao je Bučevac, ne želeći da otkriva imena onih koji su do sad potvrdili dolazak. Ko će učestvovati u revijalnom dijelu saopštiće, najavio je, za par dara.

Bonus video: