Manitou na Zaječarskoj gitarijadi: Vjerujemo da imamo šanse da pobjedimo

"Velika nam je čast što smo prošli u polufinale, ipak je bilo prijavljeno preko 200 bendova", najavio je frontmen Marko Janjušević
97 pregleda 0 komentar(a)
Manitou, Foto: Miloš Zvicer
Manitou, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 03.06.2014. 16:27h

Nikšićki krosover sastav Manitou biće jedini predstavnik crnogorske rok scene na predstojećoj Zaječarskoj gitarijadi, koja će se održati od 29. jula do 2. avgusta.

Bend iz grada piva i čelika konkurisao je sa svoje tri do sada objavljene pjesme “My Way”, “Concrete” i “Wake Up”, a muzičari kažu da su bili uvjereni da mogu među odabrane koji će nastupiti na jednoj od najpoznatijih i najdugovječnijih muzičkih manifestacija u regionu.

“Vjerovao sam da imamo šanse da prođemo, tako da je ovo ulilo neku vrstu samopouzdanja", kazao je za “Vijesti” frontmen Marko Janjušević.

On je dodao da još ne zna koliko će trajati nastup njegovog benda na Gitarijadi, te da će na osnovu pravila koje dobiju napraviti set listu.

“Velika nam je čast što smo prošli u polufinale, ipak je bilo prijavljeno preko 200 bendova. To nam je ulilo dodatnu vjeru i ambiciju za rad, tako da se nadam da ćemo spremiti jedan jako energičan nastup i prikazati se u najboljem svjetlu do sada", najavio je Janjušević.

Na 48. izdanju Gitarijade nastupiće Vlada Divljan, Van Gogh, Goblini, Partibrejkersi i drugi, a neobično je da će manifestaciju posvećenu rok muzici otvoriti pop pjevačica Marija Šerifović. Na pitanje što misle o tome što će nekadašnja pobjednica Eurosonga nastupiti na istoj bini kao i njegov bend, Janjušević je kazao da razmišlja samo o nastupu svoje grupe i da ga ne zanima ko će otvoriti ili zatvoriti festival.

“Ipak je ovo prvenstveno festival neafirmisanih bendova, što i sami jesmo. Ne idemo tamo radi revijalnih izvođača”, istakao je on.

Bubnjar Lazar Ognjenović smatra da je to što je njegov bend ušao među odabrane dovoljno, te dodaje da mu nije bitno da li će pobijediti na Gitarijadi.

“Nismo bend takmičarskog duha, pa nam nije ni bitno da li ćemo pobjediti. Mada realno... hoćemo”, kazao je on u šali. Što se tiče ostalih planova Manitoua, frontmen je otkrio da je u planu nastup na Skladište festivalu u Vojvodini krajem ovog mjeseca, a nakon festivalske sezone bend će se posvetiti snimanju novih pjesmama.

Bonus video: