Srećni što nijedan Sea Dance nije prošao bez njih

Domaćini budvanskog festivala, “Who See”, ovoga puta nastupaju kao podrška hrvatskom kolegi Krešu Bengalki
52 pregleda 2 komentar(a)
Who See, Foto: Privatna arhiva
Who See, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.08.2018. 15:03h

Među brojnim inostranim i domaćim izvođačima, u okviru petog Sea Dance festival koji se od 30. avgusta do 1. septembra održava na plaži Buljarice, pred publikom će nastupiti i crnogorski hip hop dvojac “Who See”.

Za Dejana Dedovića Dedduha i Maria Đorđevića Noyza, može reći i da su rezidenti ovog festival, s obzirom na to da su nastupili na svakom izdanju do sada.

“Nije nijedan Sea Dance prošao bez nas i svakako smo srećni zbog toga pošto je najveći i nama najbliži festival, tu nam je ispred kuće. Sad su nam ga malo udaljili, ali stići ćemo i do Buljarice, vjerovatno uz malo poteškoća u saobraćaju”, u šali kaže Dedduh.

“Svake godine nastupamo, i manje-više svakog puta imamo nešto novo da izvedemo, ovoga puta nismo spremili ništa novo, ali podudarilo se i to da nećemo imati puno prostora, jer smo tu samo kao specijalni gosti Krešu Bengalki, jer imamo duet sa njim”, pojasnio je reper dodajući da će nakon toga izvesti nekoliko numera, a onda ostati da slušaju ostale izvođače.

Iako im je ovo peto pojavljivanje na Sea Dance festivalu, prvi put će nastupiti na plaži Buljarice, s obzirom na to da se festival preselio.

“Možda je i prirodnije da bude tamo nego na Jazu zbog infrastrukture, sad ćemo da vidimo, pokazaće sam festival je li bolje ili gore. Ja se puno i ne razumijem, ali pretpostavljam da to nije jedini razlog pomjeranja lokacije, ali kao mjesto je super, pogotovo za festival”, istakao je on.

Krešo Bengalka i “Who See” nastupiće prvog dana festivala, a kotorski reper kaže da mu datum nastupa nije presudan za posjećenost publike.

“To spade u domen taktiziranja, što se nama pokazalo nezahvalnim kada pravimo album, pa previše ulazimo u taktičke zamisli da li će se ova pjesma pokazati kako smo zamislili ili neće. Najbolje je netaktizirati i pustiti da stvari idu svojim tokom, kako kod albuma tako i kod nastupa. Vjerujem što se datuma tiče, da mnogima više odgovara 30. avgust, nego 1. septembar, jer djeca idu u školu”, uz osmijeh konstatuje Dedduh.

Na pitanje da li publika u skorije vrijeme može očekivati novi singl, s obzirom na to da je od izdavanja posljednjeg albuma “Pamidore” prošlo godinu, reper odgovara da Noyz i on nikada nisu imali veliku želju da svoje radove izbacuju “pjesmu po pjesmu”.

“Najviše volimo kada napravimo dosta pjesama da pravimo odabir koje će se naći na albumu. Možda je nekome lako praviti pjesmu svakih deset, petnaest dana i kačiti je na Jutjub i na taj način biti konkurentan. Mi smo ona stara garda koja više voli da napravi album koji ima svoj početak i kraj, i da na taj način našim fanovima prezentujemo pjesme”, pojasnio je on.

Bonus video: