šareni vokali

Jovan Aleksić iz Podgorice osvojio Grand prix za "Smeđu kiku" u Somboru

Iz Crne Gore pored Aleksića nastupali su i Selma Hrapović, Katarina Ćeranić i Milutin Radulović kome je pripala nagrada Šarena Bijanka 2014.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2014. 14:23h

Na petom internacionalnom festivalu "Šareni Vokali" koji je održan 24. maja u Somboru, Jovan Aleksić iz Podgorice osvojio je Grand prix festivala izvođenjem kompozicije "Smeđa kika".

Osvajanjem nagrade, od produkcije festivala Aleksić je dobio na poklon i kompoziciju koju će izvoditi naredne godine. Osim ponovnog izvođenja pobjedničke kompozicije, kao i kompozicije koje je dobio kao nagradu, njegova uloga će biti još veća jer je pozvan da bude i jedan od voditelja festivala naredne godine.

Žiri u sastavu Pavle Bogdanović - kompozitor, aranžer i producent, Vesna Veljković - kompozitor i profesor muzičke kulture, Silvija Minea - profesor solo pjevanja, Dejan Kujunđžić - profesor solfeđa i Tijana Bogićević - estradni umjetnik birao je među 19 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore u tri starosne kategorije.

Foto: Privatna arhiva

Iz Crne Gore pored Aleksića nastupali su i Selma Hrapović, Katarina Ćeranić i Milutin Radulović kome je pripala nagrada Šarena Bijanka 2014.

Ovogodišnje izdanje festivala "Šareni vokali" bilo je humanitarnog karaktera, pa se dio novčanih sredstava od prodatih ulaznica i materijala donirao djeci u Srbiji koja su pogođena poplavama.

Galerija