Harmonika fest u Tivtu: Takmičari iz Srbije, BiH, Hrvatske i Grne Gore

“Prijavilo se oko pedeset takmičara, a za sljedeću godinu, sudeći po najavama, doputovaće više od sto takmičara"
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2014. 08:10h

Međunarodni muzički festival “Harmonika fest”, njegovo četvrto izdanje, održaće se od 27. do 29. maja u Tivtu. Ove godine, kako navode organizatori, uveden je novi segment, tj. međunarodno takmičenje, što ga čini prvim međunarodnim takmičenjem za harmoniku u Crnoj Gori.

“Prijavilo se oko pedeset takmičara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a za sljedeću godinu, sudeći po najavama, doputovaće više od sto takmičara. Ovogodišnji festival je zamišljen da traje tri dana. Prve večeri 27. maja u tivatskoj Muzičkoj školi u 20 sati, predstaviće se Predrag Radisavljević (Srbija). Narednog dana će solistički koncert održati veliki džez majstor harmonike, Renco Ruđeri. Koncert će biti održan u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru. Trećeg dana biće održan koncert pobjednika festivala po kategorijama. Na koncertu, koji će biti održan u Muzičkoj školi u Tivtu, biće uručene diplome, pehari i novčane nagarde laureatima”, najavio je umjetnički direktor festivala “Harmonika fest”, Predrag Janković.

Takmičare će ocjenjivati međunarodni žiri u sasatvu Radomir Tomić (Srbija), Vojin Vasović (Srbija), Miljan Bjeletić (Srbija), Renco Ruđeri (Italija) i Dalibor Boljun (Hrvatska).

Organizator festivala je NVO “Harmonika Montenegrina’’, a pokrovitelji manifestacije su Opština Tivat, Ministarstvo kulture, Muzička Akademija, Univerzitet Crne Gore, Muzička škola Tivat, Porto Montenegro i drugi. Na festivalu , koji je osnovan 2010. i koji se do ove godine održavao na Cetinju, do sada su se predstavila istaknuta muzička imena, između ostalih Renco Ruđeri, Pavel Fenjuk, Vladimir Murza, Petar Marić, Nikola Peković, Semjon Šmeljkov, Roman Žbanov, Dominik Emorin, Stjepan Hauser (violončelo) i mnogi drugi.

Bonus video: