Najava koncerta

Elemental 10. jula nastupa u Podgorici

Album "U redu je" su publika i kritika odlično primili, a kao još jedna potvrda njegovog kvaliteta tu su i četiri nominacije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin
0 komentar(a)
Elemental, Foto: Maja Bota
Elemental, Foto: Maja Bota
Ažurirano: 18.02.2019. 16:38h

Hrvatski hip hop sastav Elemental spremio je novi spot za pjesmu "Bolji si" koji će u ponedjeljak 26. maja u 20 sat biti premijerno prikazan na regionalnom MTV kanalu, a frontmenka Mirela Priselac Remi osim što je pričala o novom videu otkrila je "Vijestima" i da će njena grupa imati koncert u Podgorici u julu.

Remi je kazala da je spot za "Bolji si" bio logičan način da se zatvori priča oko aktuelnog albuma "U redu je".

"Čim smo napravili album znali smo da će 'Bolji si' biti jedan od singlova, ali smo čekali pravi trenutak... Sve smo prepustili momcima iz C48 (Marko Milovac - reditelj, Ivan Zadro - snimatelj). Sa njima smo radili prethodni spot za 'Prokleta ljubav', a i prijatelji smo inače", ispričala je reperka.

Spot je kolaž trenutaka između parova koji su dobili zadatak da jedni drugima napišu razloge zašto i u čemu je njihov partner bolji od njih. Prikazujući parove različitih godina, nacionalnosti i seksualnog opredjeljenja iz C48 su, kako navode, htjeli da ukažu na to da smo zapravo svi jednaki.

Reperka je video snimala sa slomljenom nogom, nakon nezgode koju je imala u aprilu, a uz smijeh je kazala da je to iskustvo bilo zanimljivo u najmanju ruku. Dodala je da je zadovoljna razvojem njenog oporavka.

"Mislim da je najgore iza mene - ovaj dio kad sam morala da mirujem, što mi je zaista teško palo, jer nisam tip osobe koja je navikla na to. Prve svirke su smo zakazali krajem sljedećeg mjeseca, tako da se nadam da ću za dvadesetak dana štake ostaviti u Zagrebu i pridružiti se svojoj ekipi u kombiju na putovanju po regionu", ispričala je Remi.

Što se tiče albuma "U redu je", reperka ističe da ona i ekipa nisu podilazili trendovima. Album su publika i kritika odlično primili, a kao još jedna potvrda njegovog kvaliteta tu su i četiri nominacije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Remi kaže da je to lijepo, ali da ne bi trebalo sve da se vrti oko nagrada.

"Nama, a valjda i drugim muzičarima je najbitniji onaj unutrašnji osjećaj, da kad preslušaš album imaš neku zadovoljštinu. Mi smo imali taj osjećaj. A publika je najbolji pokazatelj toga kako album doživljavaju oni koji nisu lično upleteni u te pjesme. Tako da te nagrade ti dođu kao da ti neko kaže 'da, zaista je dobro', a ti se onda okreneš i kažeš mu 'jesam ti rekla'", ističe reperka.

Njen bend čekaju brojne svirke po regionu tokom ljeta, a Zagrebčani neće zaobići ni Crnu Goru. "Ponosno mogu najaviti da ćemo imati koncert u Podgorici 10. jula, tako da - vidimo se uskoro", kazala je Remi.