Random pobjednik drugog MC Battlea: "Imao sam mjesta za još pet rundi"

Iako je prijavljenih bilo znatno manje od očekivanog broja, publika nije iznevjerila
103 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 18:23h

Pobjednik drugog MC Battlea u organizaciji Bita, koji se održao u četvrtak veče u podgoričkom lokalu Montenegro pub je Random, publici poznat i kao član hip hop dua Džej Džej Okoča.

Pored nagrade u iznosu od sto eura, bitmejker Coa iz ekipe NaVamGa odlučio je da pobjedniku da i matricu po njegovom izboru.

Random je za Vijesti kazao da nije očekivao pobjedu, ali da je bio siguran u sebe.

"Kada sam vidio ko se prijavio, shvatio sam da su to uglavnom neiskusni klinci koji naravno žele da se dokažu i da će izbaciti jednu ili dvije dobre strofe, ali će im kasnije nestati materijala i inspiracije, a ja imam što na licu mjesta što u glavi za još pet rundi", objasnio je on, a zatim dodao da je ga je najviše iznenadio drugoplasirani Đole Hamburger.

"Nisam ga prije čuo, prvi put je izašao pred publiku sa mikrofonom. Sjećam se svog prvog izlaska pred publiku i želim da ga zaboravim, a on je došao do finala", ispričao je Random koji je istakao da će nagradu potrošiti na vraćanje dugova, s obzirom na to da je kraj mjeseca.

Sa druge strane ni drugoplasirani nije očekivao da će doći do finala, a za Vijesti je otkrio kako je odlučio da se prijavi.

"Pominjali su mi drugovi takmičenje, ali u početku nisam htio da se prijavim, jer sam dosta mlad i imao sam veliku tremu. Prijavio sam se u posljednjem momentu i htio sam čak i da odustanem, jer nisam znao kako da se suprotstavim ljudima koji imaju više iskustva, ali tu su bili moji drugovi, koji su me podržali", ispričao je Đole Hamburger, kojeg je i publika pri svakom izlasku na scenu podržala velikim aplauzom, ali i nagrađivala svaku njegovu dobro bačenu rimu.

Pri "obračunu" u rimama suprotstavljeni fristajleri, među kojima je bila i Snežana Nikčević iz organizacije, tokom sva tri kruga nisu štedjeli okrutne riječi i uvrede upakovane u stihove, ali su kao i publika sa smijehom prihvatali one upućene njima, a da je borba bila fer i učesnici dobri pokazalo je i to što je žiri par puta glasao neriješeno i tražio ponavljanje.

Iako je prijavljenih bilo znatno manje od očekivanog broja, publika nije iznevjerila pa se krcat pab praznio na svakoj pauzi, kada bi svi izasli da uhvate svjež vazduh, a host AmonRašo Popović bio je zadužen osim za najavu takmičara i da poziva publiku nazad.

Tu su bili i "stari momci"

Pored velikog broja iskusnih repera iz Crne Gore koji su došli da čuju mlade snage, ali i da u pauzama podsjete na svoje pjesme, bili su tu i Dedduh (Who See), Joe Shua Kizz (Barska 100ka) i Bacili (NaVamGa) kao članovi žirija.

"Mi smo stari momci i van sve te battle priče, pa ne znam koliko smo kompetentni, a sa druge strane opet imamo iskustvo i materijal iza sebe, što nam daje za pravo da budemo u žiriju", kazao je Bacili.

"Nezgodno je i zbog toga što se dešavalo da budu dobre obje strane i da ne znamo koga da proglasimo pobjednikom te runde, ali bitno je da je bila dobra atmosfera i da smo se u odlukama poklopili sa publikom", dodao je on, a zatim otkrio da se trudio da bude objektivan, ali mu je favorit bio Đole Hamburger.

"Zbog pojave i kontanja, jer je bio u toku sa tim šta mu druga strana govori i to pamti pa kad dođe red na njega odgovori, a ovo mu je prvi put. Mislim da će biti dobar MC, ako nastavi", istakao je reper.

Galerija

Bonus video: