Album Majkla Džeksona osvaja top liste

Smrt kralja pop muzike nije spriječila producente da ulože vrijeme i novac kako bi osam nedovršenih pjesama dodatno sredili
65 pregleda 1 komentar(a)
Michael Jackson, Foto: Screenshot (YouTube)
Michael Jackson, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.05.2014. 16:22h

Posljednji album preminulog pjevača Majkl Džeksona, pod nazivom “Xscape” našao se na prvom mjestu top lista u preko 50 zemalja, a pored toga nakon što je posthumno objavljen 9. maja, album je za veoma kratko vrijeme dobio pozitivne komentare muzičkih kritičara i fanova širom svijeta, prenosi fashiontimes.com.

Smrt kralja pop muzike nije spriječila producente da ulože vrijeme i novac kako bi osam nedovršenih pjesama dodatno sredili i omogućili obožavaocima da u novoj verziji čuju glas omiljene zvijezde.

Prvi singl “Love Never Felt So Good”, premijerno je emitovana tokom dodjele nagrada iHeart Radio Music, početkom mjeseca, a u njemu se može čuti i glas Džastina Timberlejka. Pored njega svojim vokalom album su pomogli i Meri Džej Blajdž i Dianđelo.

Ipak, najviše kontroverzi izazvala je osma pjesma pod nazivom “Do You Know Where Your Children Are?”, a mnogi smatraju da se odnosi na optužbe protiv Džeksona prema kojima je seksualno zlostavljao djecu.

Ova numera govori o 12-godišnjoj djevojčici koja se bavi prostitucijom, nakon što je očuh zlostavljao.

Prije ovoga, 2009. godine posthumno je objavlje album “Michael” koji je za mnoge bio razočarenje, a razlika je što su producenti ovoga puta imali eksluzivno pravo da dobiju pristup arhivi Džeksona u kojoj se nalazi materijal sakupljan tokom 40 godina.

Iako su kritičari i fanovi zadovoljni “Xscape” albumom, koji se može preuzeti i preslušati na Internetu, ima i onih koji nisu najsrećniji zbog ovog projekta, a među njima je i brat pjevača, Džermejn Džekson. On je naime razočaran albumom, ali je priznao da nije poslušao sve pjesme mlađeg brata.

Bonus video: