Engleski rokeri Suede na Exit festivalu

Oni će se tako pridružiti već poznatom spisku izvođača na kojem su za sada Dejmon Albarn, Glorija Gejnor, Afrodžek, Karl Koks, Deni Tenalja, Deep Dish, Disclosure...
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2014. 19:46h

Kultni engleski rok sastav Suede biće hedlajner ovogodišnjeg Exit festivala na kojem će nastupiti u nedjelju 13. jula na Mejn stejdžu.

Predvođeni harizmatičnim i ekscentričnim frontmenom Bretom Andersonom autori legendarnih hitova kao što su “Beautiful Ones”, “Trash”, “Animal Nitrate”, “The Wilde Ones” i začetnici brit pop talasa na Exitu će se prošetati kroz svoj višedecenijski opus, a promovisaće i aktuelno izdanje “Bloodsports”, njihov šesti album koji je magazin “Q” uvrstio među najbolja izdanja prošle godine.

Oni će se tako pridružiti već poznatom spisku izvođača ovogodišnjeg Exita na kojem su za sada Dejmon Albarn, Glorija Gejnor, Afrodžek, Karl Koks, Deni Tenalja, Deep Dish, Disclosure, Rudimental, Skrillex, Asian Dub Foundation, Karl Kreg, Afghan Whigs, Sabaton, Tiga, DJ Hell i mnogi drugi.

Ovogodišnje, jubilarno 15. izdanje najpopularnijeg festivala u regionu održaće se od 10. do 13. jula na tradicionalnoj lokaciji - Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. U vidu njegovog produžetka uslijediće Sea Dance festival koji će se održati na plaži Jaz u Budvi od 15. do 17. jula, a do sada je potvrđeno da će na njemu nastupiti Jamiroquai i Example.

Za crnogorske državljane ulaznica za sve dane Exita košta 58 eura, dok za Exit avanturu (Exit i Sea Dance) moraju platit 68 eura. Boravak u kampu oba festivala koštaće 26,5 eura.

Ulaznice za Exit i Sea Dance mogu se kupiti u agencijama Montenegrou Tourist Service u Podgorici i Aero travel u Budvi, kao i u pivnici “As” u Kotoru. Exit je početkom ove godine proglašen za najbolji festival u Evropi.

Kao uvod u Exit avanturu 11. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi će se održati jednodnevni rok festival na kojem će nastupiti kultni američki bend Queens of the Stone Age, kao i domaće snage. Ulaznica za ovaj događaj košta 16,5 eura.

Galerija

Bonus video: