Ćetković o Eurosongu: Ekscentričnost najbolje prolazi

Sergej je kazao da je zahvaljujući ovom takmičenju uspio je da sklopi nova poznanstva, pa će ga učešće na Eurosongu podsjećati na lijepe stvari i druženje
31 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2014. 07:40h

Naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković, zadovoljan je 19. mjestom koje je sa numerom “Moj svijet” postigao u finalu.

”Kad je riječ o mom plasmanu, moja očekivanja su ispunjena i drago mi je što sam bio u društvu jako dobrih pjesama. Numera "Moj svijet" sad ima puno fanova širom Evrope, a mene očekuju koncerti i studijski rad na novom albumu", obećao je Ćetković.

Kako kaže, zahvaljujući ovom takmičenju uspio je da sklopi nova poznanstva, pa će ga učešće na Eurosongu podsjećati na lijepe stvari i druženje.

“Bilo je ovo moje dragocjeno profesionalno iskustvo i drago mi je što sam bio učesnik festivala, čija organizacija i tehnička produkcija prevazilazi sva moja dosadašnja iskustva. Uživao sam družeći se sa muzičarima iz čitave Evrope i ono što me je oduševilo je to što smo tokom 15 dana boravka u Kopenhagenu, bez obzira na boje naših zastava, bili prijatelji i velika podrška jedni drugima”, priča svoja iskustva Ćetković.

On je iskoristio priliku da prokomentariše i pobjednika 59. Eurosonga, austrijsku predstavnicu Končitu Vurst.

“Pobjednička pjesma, ako govorimo o kompoziciji i interpretaciji, je jako kvalitetna. Mada, mislim da je bilo i kvalitetnijih pjesama od pobjedničke, a konkurencija nikada jača. Prihvatam različitosti i nijesam opterećen njima, ali na ovom festivalu najbolje prolazi ekscentričnost, koja uvijek nađe način da pronađe svoje glasače. Ipak, iz svog dosadašnjeg iskustva sam naučio da o ukusima ne treba raspravljati”, smatra Ćetković.

Ćetković je zasada ostvario najbolji rezultat od kad se Crna Gora samostalno takmiči na Eurosongu. Dosadašnji predstavnici nijesu uspjeli da stignu do finala.

Slovenac Jan Vehar pobjednik nagradne igre "Anybody taller"

Tokom boravka u Kopenhagenu, naša delegacija organizovala je takmičenje u pres centru pod nazivom "Anybody taller". Naime, zainteresovani su trebalo da pošalju fotografiju sa kartonskim Ćetkovićem, a onaj ko bude viši od Ćetkovića dobija nagradu.

Viši od Ćetkovića za 8 centimetara, Foto: Sergej Zabijako

“Više stotina novinara tokom gotovo dvije nedelje mjerilo se sa Sergejevim kartonskim posterom u prirodnoj veličini, ali je ipak pobijedio novinar iz Slovenije - Jan Vehar. On je viši od Sergeja čitavih osam centimetara. Pored promo paketa Jan je dobio besplatan boravak pet dana za dijve osobe u nekom od vrhunskih hotela u Budvi”, saopštili su iz Ćetkovićevog PR tima.

Galerija

Bonus video: