Austrijski predstavnik na Eurosongu neprikladan za Ruse

"To što će taj transvestit i hermafrodit biti na istoj bini sa ruskim predstavnicima očigledno je promovisanje homoseksualizma i pokazatelj duhovnog propadanja"
58 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2014. 11:35h

Zbog Austrijanca, transvestita koji nastupa pod imenom Končita Vurst (Končita Kobasica, Rusija možda večeras neće prenositi finale Eurosonga.

"Životni stil austrijskog predstavnika neprikladan je za Ruse. Popularno međunarodno takmičenje koje će gledati naša djeca pretvorilo se u leglo sodomije na inicijativu evropskih liberala", navodi se u peticiji Ruskog udruženja roditelja, koje traži da se zabrani prenos Eurosonga iz Kopenhagena.

Iz tog Udruženja dodaju da su ponosni što je Rusija uspjela da zadrži normalne porodične vrijednosti zasnovane na ljubavi muškarca i žene.

Peticiju je potpisalo više od 15.000 ljudi. 
Političar Vitalij Milonov, jedan od najzaslužnijih za donošenje zakona protiv homoseksualaca, traži da se "austrijskom pervertitu" zabrani nastup.

"To što će taj transvestit i hermafrodit biti na istoj bini sa ruskim predstavnicima očigledno je promovisanje homoseksualizma i pokazatelj duhovnog propadanja", izjavio je Vitalij Milonov.

Prema njegovim riječima, Eurosong je očito gej parada. On je sunarodnicima preporučio da ne gledaju to muzičko takmičenje.

Rusiju je 2003, prije Putinove "duhovne obnove", zastupao duo Tatu. Djevojke su se proslavile glumeći lezbijke u školskim uniformama.

Iako ga mediji obožavaju, bradata Končita sa pjesmom "Rise Like A Phoenix" se ne kotira baš dobro na kladionicama. Austrijanac nije prvi transvestit na Eurosongu koji već dugo okuplja živopisne izvođače. Iako je izraelska transseksualka Dana International pobijedila 1998, Turska lani nije prikazala Eurosong jer se Finkinja Krista Siegfrid na bini poljubila sa plesačicom.

Na Eurosongu u Beogradu 2008. pobijedio je ruski predstavnik Dima Bilan sa pjesmom "Believe". Iako se u njegovoj domovini na homoseksualce ne gleda s odobravanjem, napisao je otvoreno pismo u kome se zalaže za njihova prava, piše 24sata.hr.

Galerija

Bonus video: