oduzeo im riječ

Đuričić dirigovao ambasadorima

“Uvjeren sam da je cio svijet ritam, a bubanj je osnova svakog ritma. Ima li boljeg ambasadora od bubnja?”, pitao je Đuričić
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2019. 19:32h

Crnogorski bubnjar Dragoljub Đuričić održao je  koncert na Trgu Svetog Petra Cetinjskog u okviru proslave Dana Evrope.

On je sa svojim bendom okupljenoj masi predstavio muziku sa Balkana. Iako u vrijeme planirano za početak koncerta na trgu nije bilo puno ljudi, Đuričić i kolege među kojima i gitarista Paja Vukčević, izašli su na binu. Vrlo brzo zvuci su zainteresovali su šetače, pa je publika počela da pristiže.

Nakon prve kompozicije Đuričić je pozdravio prisutne i otkrio da je predvidio da će tek ulaskom Crne Gore u EU, ova zajednica prosperirati, što je izazvalo smijeh prisutnih i aplauz.

Pored pjesama iz Rumunije, Srbije, Makedonije i ostalih balkanskih zemalja, bend izveo je nekoliko iz Crne Gore među kojima “Oj vesela veselice”.

Kao što to biva na njegovim koncertima, Đuričić je pokazao veliku energiju, pa ne samo da je svirao i pjevao, već je i dirigovao.

“Uvjeren sam da je cio svijet ritam, a bubanj je osnova svakog ritma. Ima li boljeg ambasadora od bubnja?”, pitao je i najavio izlazak nekoliko ambasadora, uključujući i šefa delegacije EU u Crnoj Gori Mitju Drobnič na binu.

I tek što su pojedini u publici uspjeli da izgovore “sad će ovo biti smor”, on je ambasadorima “oduzeo riječ” i smjestio ih za bubnjeve.

Zatim je i političare i publiku natjerao da “lupaju” u njegovom ritmu i da na taj način, da kako je kazao u najavi koncerta, “podsjetimo da smo još živi i zdravi i imamo svoju kulturu i tradiciju”.

Tokom koncerta, Đuričić je publici za uspomenu razdijelio specijalno pripremljene šejkere u bojama EU.

Galerija