Krusty izdaje album: Okrenut pozitivnoj strani života

Muzika je moj način da se izrazim, da prenesem ono što osjećam. Ona ima čarobnu moć muzike da utiče na percepciju, poveže ljude...
1 komentar(a)
Krusty, Foto: Privatna arhiva
Krusty, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.05.2014. 08:07h

Crnogorski DJ i producent Nikola Krivokapić poznatiji pod pseudonimom Krusty (ranije Krivi) objaviće sjutra svoj prvi album “30” ekskluzivno na Beatport servisu.

Ovo izdanje, koje izlazi pod njemačkom etiketom Clubland Records, sadrži devet kompozicija čiji zvuk se može opisati kao kombinacija ambient/downtempo/chill out stilova.

“Predstavlja retrospektivu, pozavršavane ideje koje se kuvaju odavno, zato sam ga i nazvao 30 jer uskoro punim 30 godina, pa je to neki presjek. Ima i par kompozicija koje podsjećaju na filmske teme”, kazao je Krivokapić za “Vijesti” i dodao da će od 23. maja album biti dostupan i na drugim “onlajn” prodavnicama.

Krivokapić je otkrio da se za elektronsku muziku zainteresovao na prelazu između ovog i prošlog milenijuma, bavi se njom od 2004, a inspiraciju crpi iz života.

“Muzika je moj način da se izrazim, da prenesem to što osjećam. U suštini, mislim da je većina umjetničkih proizvoda nastala upravo zbog toga, prenijeti neku poruku ljudima, pa sad pitanje je umjetničke slobode kakav će karakter te poruke biti”, objašnjava producent i dodaje da je njegov rad okrenut pozitivnoj strani života.

“Oduvijek mi je bila čarobna ta moć muzike da utiče na percepciju, kao njena moć da poveže ljude, utiče na taj osjećaj zajedništva i povezanosti sa ostatkom svijeta. Mogu slobodno reći da mi ona najviše daje smisao životu”, ističe on.

Iako je tek sada objavio prvi album, njegovi radovi već su stigli do poznatih faca iz svijeta elektronske muzike. Tako su se Krivokapićeve kompozicije nalazile u “plejlistama” legendi kao što su Armin van Buren, Pol van Dajk, Pol Oukenfol i dr ugi. Pomenute numere mogu se poslušati na YouTube servisu, a mnoge od njih imaju hiljade pregleda. Tako je recimo kompozicija “Adriatic” preslušana 40 hiljada puta.

“Tada mi je to mnogo značilo, davalo mi je ogromnu satisfakciju, ali kao što znate teško je u ovoj sredini obezbijediti egzistenciju bavljenjem muzikom, jer ne možete obezbijediti redovne nastupe usljed nepostojanja razvijene alternativne scene kod nas, a probijanje na internacionalnu DJ scenu ipak je veći zalogaj i zahtjeva dosta uslova i rada”, požalio se Krivokapić.

On je ipak kazao da očekuje podršku za predstojeći album sa svih strana svijeta i očekuje da će pjesme biti slušane.

Bonus video: