Jovan Aleksić trijumfovao na muzičkom festivalu za mlade u Bugarskoj

Jovan je nastupao u grupi od 10 do 12 godina i među 23 takmičara osvojio prvo mjesto za interpretaciju
63 pregleda 2 komentar(a)
Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Jovan Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.05.2014. 14:45h

U konkurenciji preko 100 takmičara na Internacionalnom muzičkom festivalu za mlade "Rising Stars", koji se održao od 2. do 4. maja u bugarskom gradu Petrič, mladi crnogorski pjevač Jovan Aleksić trijumfovao je s numerom "Smeđa kika".

Jovan je nastupao u grupi od 10 do 12 godina i među 23 takmičara osvojio prvo mjesto za interpretaciju izvodeći pobjedničku kompoziciju sa festivala u Rožajama "Smeđa kika" i kompoziciju Zdravka Čolića "Kao moja mati".

Jovan je poziv za učešće na ovom prestižnom festivalu dobio upravo u Rožajama od direktorice festivala "Rising Stars" Tanje Točeve. Prema njenim riječima festival u Petriču je okupio najveće talente i najkompetentniji žiri u Bugarskoj.

Sa festivala u Petriču Jovan ne samo da se vratio sa nagradom, već je dobio poziv za učešće na još dva međunarodna festivala. Od kompozitora Valentina Penzova dobio je poziv da sa navršenih 16 godina bude učesnik festivala u gradu Sandanski, a od profesora Vilija Ikomonova da bude učesnik festivala u gradu Ruse u novembru ove godine.

Da ima velike planove za muzičku karijeru Jovan je potvrdio i nedavnim snimanjem spota za “Smeđu kiku”, a kadrovi prvijenca snimljeni su na lokacijama glavnog grada i Rožaja.

Jovan krajem mjeseca putuje na festival "Šareni vokali" u Somboru, a 1. jula na festival u Šibeniku.

Bonus video: