Dimitri Vegas i Like Mike: Malo je osjećaja kao kada nastupaš tokom zalaska sunca

Muzičari pred nastup na Sea Dance festivalu otkrivaju šta su pripremili za crnogorsku publiku
111 pregleda 2 komentar(a)
Dimitri Vegas, Like Mike, Foto: Privatna arhiva
Dimitri Vegas, Like Mike, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.08.2018. 18:26h

Belgijski DJ duo, koji čine braća Dimitri Vegas i Like Mike, nastupiće na ovogodišnjem, petom izdanju Sea Dance festivala, koji se od 30. septembra do 1. avgusta održava na plaži Buljarice, a tim povodom za “Vijesti” su otkrili šta pripremaju za publiku na Crnogorskom primorju.

Osim o setu koji će posjetioci Sea Dance festivala imati priliku da poslušaju 31. avgusta ispred glavne bine, Dimitri i Majkl Tivaios, poznatiji kao Dimitri Vegas i Like Mike, pričali su i o tome sa kim bi voljeli da sarađuju u budućnosti, te koliko je lakše ili teže kada ti je glavni saradnik brat.

Uoči prvog dolaska na Sea Dance festival, Dimitri Vegas je otkrio i šta je čuo o Crnoj Gori, koju će takođe posjetiti prvi put.

“Čuo sam zaista puno lijepih stvari o Crnoj Gori, da je prelijepa zemlja, a da su ljudi nevjerovatno prijateljski nastrojeni, upravo zbog svega toga radujemo se dolasku na festival”, kaže on, dok se Like Mike nadovezuje sa informacijama koje je dobio o Sea Dance festivalu.

“Za festival smo čuli i ranije, i to je manifestacija na kojoj smo priželjkivali da nastupimo. Zato jedva čekamo da osjetimo atmosferu i donesemo dobru žurku publici. Očekujemo od njih da budu uzbuđeni i spremni za provod, a zauzvrat nadamo se da ćemo im dati dobru žurku”, obećava Like Mike.

Ovaj DJ dvojac nedavno je nastupio i na čuvenom Tomorrowland festivalu, a za tu priliku pripremili su i kompilaciju “Tomorrowland EP”, u okviru kojeg su za deset dana realizovali sedam traka, a novu muziku, kažu, spremili su i za Sea Dance.

“Ne mogu o tome pričati unaprijed, publika će sama vidjeti. Pripremili smo dosta nove muzike i jedva čekamo da je podijelimo sa fanovima. Ono što mogu da otkrijem je da ćemo imati nekoliko iznenađenja ubačenih između nekih naših omiljenih traka”, nagovijestio je Like Mike, ponavljajući da se veoma raduju druženju sa crnogorskom publikom.

Na pitanje koliko im je u pripremi pomoglo iskustvo sa Exit festivala u Srbiji i Sea Stara u Hrvatskoj, on odgovara:

“Svaki set je različit. Mi volimo da odreagujemo u skladu sa publikom, sa željom da im pružimo što bolji nastup”.

S obzirom na to da su sva tri pomenuta festivala Exit organizacije, na kojima su nastupili bili na otvorenom, Dimitri je upredio takve manifestacije sa nastupima u klubovima, tvrdeći da “sve ima svoje pozitivne strane”.

“Na otvorenom je sjajno kada sunce sija i svi su srećni, a malo je osjećaja koji se mogu porediti sa onim kada nastupaš u trenutku zalaska sunca. To je veoma posebno iskustvo. Takođe volimo da nastupamo i u klubovima, jer je tada više tradicionalan nastup i cijeli fokus je na muzici”, pojasnio je on.

Dimitri Vegas i Like Mike nedavno su ostvarili saradnju sa Nikijem Romerom, za potrebe Tomorrowland festivala, a tokom svoje karijere radili su i sa čuvenim Stivom Aokijem,Dejvidom Getom, Martinom Geriksom, Tiestom,Hardvelom, Kalvinom Harisom.

Kada su u pitanju kolege sa kojima bi voljeli da sarađuju u budućnosti, Dimitri kaže da bi bio težak zadatak izdvojiti samo jednu osobu.

“Imali smo veliku sreću da u proteklih nekoliko godina, radimo uz mnoge velike umjetnike kojim samo se divili. Uvijek je divno udružiti ideje i proširiti vidike. Svako ime sa kojim smo sarađivali donijelo nam je nešto novo, zato smo uvijek raspoloženi za saradnje”, pojasnio je ovaj DJ. M.H.

Kao braća imamo svoju rutinu

Mnoge slavne ličnosti sarađuju sa najbližima, a neki od njih u razgovorima sa medijima bi otkrili da u takvim situacijama češće dolazi do svađa, dok drugi tvrde da im posao puno lakše pada kada rade sa bratom, sestrom ili supružnikom.

Na pitanje koliko je njima teži ili lakši rad sa bratom u odnosu na ostale saradnike, Like Mike odgovara:

“Obje strane imaju svoje aspekte. Kao braća imamo svoju rutinu i na različite načine dajemo svoje doprinose, što nam ubrzava rad i brže ulazimo u ritam, ali i lakše poslažemo ideje, jer smo navikli na način rada drugoga. Kada sarađujemo sa drugim muzičarima, nekada posao traje duže, naročito kod pisanja, ali kada dobiješ još jednu osobu kao pomoć u radu, to može dati sjaju inspiraciju”.

Bonus video: