"Nikšićko Rock Garden" fest održaće se 7. maja: Finansije glavni problem

Garden fest će u 20 sati otvoriti nikšićki PPG, koji iako na muzičkoj sceni postoje od skora raduju se nastupu na festivalu
6 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2014. 16:29h

Sedmi "Nikšićko Rock Garden" fest biće održan u srijedu 7. maja u kafiću “Od sumraka do svitanja”, a organizatori najavljuju da će ovogodišnje izdanje biti “mekše” u odnosu na ono što je publika navikla.

“Borba se nastavlja kad je ovaj festival u pitanju i drago mi je zbog toga što smo uspjeli da, bez obzira na brojne poteškoće sa kojima smo se suočavali, opstanemo sve ove godine. S obzirom na to da smo pomjerili datum održavanja, pa će ovoga puta biti u proljeće, dočekaćemo ga pozitivnije. Pored već publici dobro poznatih Kande, Kodže i Nebojše, ugostićemo i Bosnische post koji će promovisati novi album, a tu su i crnogorski bendovi PPG, Zoon Politikon, Emily Rose i hip hop senzacija Džej Džej Okoča. Takođe, veče će svojim nastupima zatvoriti DJ-evi Nagard i Bratski”, ispričao je ukratko o samom programu Damir Ibišević organizator ovog događaja. Ove godine ulaznice koštaju pet eura, a Ibišević tvrdi da iako su željeli, nijesu mogli da stave nižu cijenu.

“Sve ovo puno košta, a sem nekoliko firmi koje su prepoznale značaj festivala, ne možemo se pohvaliti velikim brojem onih koji su nam pomogli. Zato smo ove godine morali imati veću cijenu ulaznice, nego do sada”, objasnio je Ibišević.

Prvih godina festivala, Garden je imao priliku da ugosti najveće bendove iz regiona, a Ibišević tvrdi da su finansije krive za skromniji program.

Dragan Dubljević ispred Open Sounda koji će biti zadužen za tehnički dio, istakao je da je u glavnom gradu Crne Gore teško naći prostor na otvorenom gdje bi se mogle održavati ovakve manifestacije

“Prve dvije godine, kada se festival održavao u Budvi imali smo podršku od tamošnje opštine. Od kad smo se preselili u Podgoricu, u nekoliko navrata obraćali smo se Ministarstvu kulture, Sekretarijatu za kulturu kao i Opštini, ali niko od njih nije bio voljan da nam pomogne. Nijesmo u mogućnosti da festival odradimo kako želimo, zato smo ga sveli na jedan dan. Svi znaju da ja imam najbolje kontakte ne samo regionalnih bendova, ali kad nemam novca, sve mi je džabe”, ističe Ibišević.

Dragan Dubljević ispred Open Sounda koji će biti zadužen za tehnički dio, istakao je da je u glavnom gradu Crne Gore teško naći prostor na otvorenom gdje bi se mogle održavati ovakve manifestacije.

“Teško se izboriti da festival traje duže i zbog finansija i zbog prostora. Međutim, dobro u tome što je festival u zatvorenom je što kiša ne može da nas iznenadi, a i trajaće duže”, obećava on.

Garden fest će u 20 sati otvoriti nikšićki PPG, koji iako na muzičkoj sceni postoje od skora raduju se nastupu na festivalu.

“Naš žanr je neodređen, a tekst je uvijek rep. Ovo će nam biti prva svirka u Podgorici, a do sada je publika mogla zahvaljujući Youtubeu da čuje naše snimke autorskih pjesama sa proba”, istakao je Andrej Vukajlović, čland benda PPG. Nakon njih nastupiće mladi podgorički bend Emily Rose.

“Ovo će nam biti prvi nastup u ovom sastavu. Nakon Garden festa očekuje nas još jedan nastup u Podgorici, pa rad studiju kako bismo snimili prvijenac” ispričao je Ivan Vusanović, bubnjar Emily Rose benda. Za nastup KKN rezervisan je termin od 23 sata i 30 minuta.

Bonus video: