KKN na Garden festu u Podgorici: Predstaviće par novih pjesama

Beograđani se trenutno ne opterećuju razmišljanjem o tome kako će objaviti novi album
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2014. 14:14h

Popularni beogradski rok sastav Kanda Kodža i Nebojša sviraće na ovogodišnjem Garden festu koji će se održati u Podgorici 7. maja, ali neće promovisati novi album kako je prvobitno najavljeno, već će predstaviti svega par pjesama sa njega.

Bubnjar ovog sastava Vladan Rajović za "Vijesti" je kazao da je odlučeno da se objavljivanje novog izdanja pomjeri do jeseni.

"Plan je bio da album izađe u aprilu ili maju i u principu ga jesmo završili, ali će biti u fioci do septembra, jer imamo veliki broj svirki zakazanih tokom ljeta i nemamo dovoljno vremena da ga izreklamiramo. Ali sigurno ćemo odsvirati par pjesama, da ljudi vide o čemu se radi", objasnio je on.

Rajović je kazao da su u KKN-u zadovoljni albumom, a bend trenutno radi dva spota

Rajović je kazao da su u KKN-u zadovoljni albumom, a bend trenutno radi dva spota od kojih će jedan izaći sljedećeg mjeseca, a drugi u septembru. Već nekoliko pjesama sa predstojećeg izdanja Beograđani sviraju na koncertima, a reakcije publike su odlične prema riječima bubnjara.

"Zvuk je dosta drugačiji od prošlog albuma. Čovjek mora da se mijenja, zabrinuo bih se da promjena ne postoji. Biće malo iznenađujuće za ljude, ali ipak smo to mi. Praktično smo 'lajv' album snimili, za dva dana. Vrlo malo je produciran, ali zvuči veoma svježe, sirovo, energično...", otkrio je on.

Rajović kaže da je atmosfera na snimanju bila euforična, a bend je prije nego što je ušao u studio godinu dana uvježbavao pjesme. Osim zvučnog, bubnjar je najavio da novi album donosi i tekstualni zaokret, kazavši da u novim pjesmama nema ničeg što je bilo karakteristično za prošlo izdanje.

"Tekstovi su vrlo lični, proživljeni, iskreni... Vrlo smo zadovoljni. Čak je ovaj album što se tiče tog poetskog djela možda najkvalitetniji. Možeš pjesme odvojeno od muzike da čitaš", dodaje on.

Beograđani se trenutno ne opterećuju razmišljanjem o tome kako će objaviti novi album. Rajović kaže da im je želja da ga izdaju na vinilu, dok su CD i "free download" uvijek otvorene opcije. U međuvremenu, KKN je gotovo konstantno na putu, svira više nego ikad.

"To je najbolji način da bend uvijek bude svjež i jednostavno opstane. Na probama ne vježbamo pjesme, nego stalno radimo nešto novo, tako da smo stalno u procesu razvoja", objašnjava Rajović.

Osim KKN-a na Garden festu će nastupiti i Bosnische Post iz BiH, te domaće snage Džej Džej Okoča, Zoon politikon, PPG, Emily Rose, te DJ-evi Bratski i Nagard.

Galerija

Bonus video: