Nagual ima novi singl: Ostatak albuma će valjda ići brže

"Pjesma je stara godinu dana, a snimana par mjeseci. Glupo mi je da objašnjavam o čemu se radi u njoj, svako će na svoj način shvatiti"
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2014. 14:25h

Nikšićki metal sastav Nagual objavio je singl "The Clenched Fist of Tolerance" koji se može poslušati na YouTube servisu. Ovo je četvrti singl benda, nakon što su prethodno objavljene numere "Myopia", "Prone" i "Seven Dens of Sin".

Kako su iz benda otkrili "Vijestima" ova numera dio je albuma na kojem Nagual trenutno radi u svom kućnom studiju.

"Pjesma je stara godinu dana, a snimana par mjeseci. Glupo mi je da objašnjavam o čemu se radi u njoj, svako će na svoj način shvatiti", kazao je Vlado Perišić, frontmen benda.

Na još neimenovanom albumu naći će se sedam ili osam novih pjesama uz tri stare, a pjevač je izrazio nadu da će dalje snimanje ići brže nego do sada. Materijala, kaže, ne fali.

"Snimamo pjesmu po pjesmu, najvjerovatnije ćemo ih i tako izbacivati, pa bismo na kraju odradili izdanje sa par stotina diskova", otkrio je Perišić.

On je obećao da će se sljedeći singl naći u etru vrlo brzo, kazavši da je pjesma praktično već gotova i da su ostali samo vokali da se snime. Kada su u pitanju svirke, Perišić kaže da su u opticaju nastupi na nekim festivalima i da će se uskoro znati i kojim.

Pjesma nije za radio

Numeru "The Clenched Fist of Tolerance" Perišić je opisao kao "potpuno radio unfriendly", a Nikšićani imaju u planu da ekranizuju neku drugu, "mekšu" numeru.

"Idealna varijanta bi bila animacija za neku od budućih stvari, prijemčivijih uhu prosječnog slušaoca, stvar koja je formom rasterećenija i svedenija i ima neki 'hook' na refrenu", kazao je Perišić.

Bonus video: