Prvi Centrum festival biće posvećen hip hop kulturi

U Mojkovcu 2. septembra nastupiće Kendi, Arafat i drugi reperi i crtači grafita iz Crne Gore i Srbije
198 pregleda 0 komentar(a)
Arafat Vojislav Dragović, Foto: Facebook
Arafat Vojislav Dragović, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.08.2018. 08:01h

Prvo izdanje festivala umjetnosti “Centrum” održaće se 2. septembra u Mojkovcu, a biće posvećeno hip hop kulturi, pa će kao glavne zvijezde nastupiti srpski reperi Kendi, Arafat i Infamous.

Program festivala počeće od 10 sati na trgu Ljubomira Bakoča, a ulaz će biti besplatan.

“Festival Centrum je poziv na socijalizovanje kroz umjetnost, poziv na druženje i kvalitetno trošenje vremena, te zakazan sastanak sa hip hop kulturom”, otkrio je za “Vijesti” Nenad Tomović iz B2 studija, koji stoji iza ove manifestacije.

Program će otvoriti DJ Pas Mannit, inače frontmen nikšićkog krosover sastava Manitou, rege/dab setom. Od podneva će krenuti nastupiti repera. Svi će imati po sat vremena, a nastupiće sljedećim redom: Stato & Prefox, Dobbla, Necke, Kendi, Arafat, Poetik i Infamous iz grupe I.R.S.

“Nastupe će pratiti šestočasovno crtanje grafita na panelima za koje će biti zadužen Luka Joksimović iz Bijelog Polja sa svojim timom, a moći će da im se pridruže i posjetioci”, ispričao je Tomović, publici poznatiji kao reper pod pseudonimom Stato.

Upravo to što se najbolje snalazi u hip hop vodama uticalo je da prvo izdanje Centrum festivala bude posvećeno toj supkulturi, objasnio je on, ali i dodao da je u planu da u budućnosti i drugi vidovi umjetnosti budu zastupljeni.

Tomović je ispričao ideja festivala nastala iz njegove želje da učestvuje u bilo kakvom progresu grada, kao i kreativnom i organizacionom procesu, koji će služiti i Mojkovcu i njemu i hip hopu, ali i cjelokupnoj kulturi u Crnoj Gori. On je izrazio nadu da će festival privući publiku i van Mojkovca, te da će postati tradicionalan.

“Nadamo se da će festival značiti Mojkovčanima i da će im biti nagovještaj ili makar smjernica nekom živopisnijem, otvorenijem i smjelijem načinu života”, zaključio je jedan od organizatora. Sve informacije o festivalu dostupne su na Facebook i Instagram stranicama B2 studija.

Bonus video: