Bi Bi King izviždan na koncertu, traži novu šansu

"Kombinacija ukočenosti zbog veoma duge vožnje i visokog nivoa šećera u krvi jer nije popio lijek, rezultirala je izvođenjem koje ne odgovara uobičajenim standardima"
3 komentar(a)
B.B. King, Foto: Beta/AP
B.B. King, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.04.2014. 18:15h

Bluz gitarista Bi Bi King (88) želi da mu njegovi obožavaoci u Sent Luisu pruže još jednu šansu, poslije haotičnog koncerta na kojem ga je publika izviždala, a njen veliki dio napustio salu prije kraja svirke.

Bi Bi King, pripadnik Rokenrol hola slavnih izdao je javno izvinjenje za ono što je njegov izdavač nazvao "lošom noći za jednu od živih američkih bluz legendi". U pisanom saopštenju navodi se da su King i njegov bend prije spornog nastupa 4. aprila u Operskoj kući Pibodi bili na četvoronedjeljnom odmoru.

Oni su se dovezli iz Las Vegasa u istočni Misuri, što je put od 2.575 kilometara, za šta im je trebalo 24 sata. King je zbog putovanja propustio da uzme svoju dozu lijeka za dijabetes, zbog čega mu je skočio šećer u krvi.

"Kombinacija ukočenosti zbog veoma duge vožnje i visokog nivoa šećera u krvi jer nije popio lijek, rezultirala je izvođenjem koje ne odgovara uobičajenim standardima Bi Bi Kinga. Gospodin King se izvinjava i ponizno moli za razumijevanje njegovih obožavalaca", navodi se u saopštenju.

Oni koji su prisustvovali koncertu naveli su da je Bi Bi King odsvirao samo nekoliko cijelih pesama i mnoštvo nepovezanih i konfuznih muzičkih isječaka, sa veoma dugim monolozima između njih, dok je bend od osam članova bio neusviran, i 15 minuta su svi zajedno, sa mnogo ponavljanja, pjevali numeru "You Are My Sunshine".

Bonus video: