Predstavnica Albanije o učešću na Eurosongu: Nemam velika očekivanja

"Najbitnije mi je da predstavim najbolje što mogu i pjesmu i sebe i državu iz koje dolazim"
6 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2014. 14:38h

Albanska predstavnica na predstojećem Eurosongu, Hersi Matmuja posjetila je Podgoricu kako bi publici u Crnoj Gori prezentovala pjesmu "One Night's Anger" sa kojom će natupiti u Kopenhagenu.

Hersi se muzikom bavi od osme godine, a svoj glas nakon pohađanja časova solo pjevanja u Tirani nastavila je da školuje u Italiji. Prvi put je na nekom festivalu učestvovala sa 16 godina i zabilježila i prvu pobjedu.

"Učestvovala sam na mnogim festivalima za ovo vrijeme koje se bavim muzikom preživjela sam dosta razočarenja. Posljednjih godina kako živim u Italiji mnogo sam puta kada bih odlazila za Albaniju na neki festival nadala sam se uspjehu, pa bih se razočarana vraćala. Zato ova pjesma prezentuje akumulaciju svih razočarenja i bijesa", kazala je na konferenciji za novinare Matmuja.

Ona je i prošle godine učestvovala na albanskom izboru za predstavnika Eurosonga, kada je pobijedio Ulcinjanin Adrian Ljljđuraj.

"Prošle godine smo na zvaničnom izboru bili treći. Već tada smo se dogovorili autor kompozicije i ja da ćemo i ove godine pokušati, jer je učešće na Eurosongu ostvarenje i mojih i njegovih želja", priznala je Matmuja.

"Kada sam čula melodiju bila sam oduševljena jer je probudila u meni posebnu emociju, li kad sam pročitala tekst pjesma me je potpuno kupila i znala sam da je prava za Eurosong", dodaje albanska predstavnica.

Od takmičenja koje se održava u Kopenhagenu od 6. do 10. maja, nema prevelika očekivanja, jer kako kaže, nije se nadala ni pobjedi na albanskom izboru.

"Sada nam je najbitnije da osjetim scenu i predstavim najbolje što mogu i pjesmu i sebe i državu iz koje dolazim. Potrudićemo se da naš nastup bude originalan, a sa mnom će na bini biti prateći vokali i muzičari", otrkila je Matmuja.

Na pitanje da li očekuje glasove od Albanaca koji žive po Evropi, Matmuja je dogovorila da se nada da će publika prije svega osjetiti duh pjesme, pa da će zbog toga glasati. Ona se odlučila da na Eurosongu pjeva na engleskom.

"Živim u Rimu godinama i gdje god da sam na planeti osjećam se kao Albanka i ponosna sam na to. Međutim, kada je u pitanju ovo takmičenje, odlučili smo se za englesku verziju najviše zbog teksta. Svi danas razumiju engleski, pa će i pjesma samim tim biti bliža publici", sigurna je Matmuja.

Ćetković ima lijepu pjesmu

Matmuja je kazala da je čula numeru crnogorskog predstavnika Sergeja Ćetkovića, kao i da se sa njim upoznala na nedavnom evrovizijskom koncertu u Amsterdamu.

"Sergej je lijep i dobar, a ima i lijepu pjesmu. Nijesam pratila koliko ljudi u Albaniji slušaju "Moj svijet", jer sam dosta putovala, ali bih po pregledima na Youtube kanalu rekla da je pjesma i slušana i opšte prihvaćena", istakla je Matmuja, koja kao i Ćetković nastupa prve polufinalne večeri Eurosonga.

Galerija

Bonus video: