AC/DC se raspada zbog bolesti jednog od članova

Popularni bend osnovali su u novembru 1973. braća Malkolm i Angus Jang i postali su jedan od najplaćenijih sastava svih vremena prodavši preko 200 miliona albuma u posljednjih 40 godina
0 komentar(a)
AC/DC, Foto: Lax23kopi7.wordpress.com
AC/DC, Foto: Lax23kopi7.wordpress.com
Ažurirano: 15.04.2014. 19:37h

Legendarni australijski rok sastav AC/DC navodno će prestati da postoji zbog bolesti jednog od članova, prenose britanski mediji.

Glasine o razlazu najuspješnijih australijskih rokera svih vremena zbog bolesti nekog od njih proširile su se prije par dana, mada još uvijek nije poznato ko tačno ima problema sa zdravljem. Novinar Piter Ford kazao je za "2Day FM" da "možda nikada više nećemo vidjeti kultne rokere uživo opet". On je prethodno putem Twittera obavijestio svojih sedam hiljada pratioca da ima tužnu svjetsku ekskluzivu o "kraju jedne ere".

Menadžment AC/DC-a još nije odgovorio na ove tvrdnje. Popularni bend osnovali su u novembru 1973. braća Malkolm i Angus Jang i postali su jedan od najplaćenijih sastava svih vremena prodavši preko 200 miliona albuma u posljednjih 40 godina. Fanovi očekuju ove godine turneju koja bi obilježila ili 31 godinu od njihovog osnivanja ili 29 od albuma "High Voltage" iz 1975, a pjevač Brajan Džonson je prije dvije godine otkrio da se snimanje albuma konstantno odlaže zbog zdravstvenih problema jednog od članova.

"Iskreno mislim da su naši fanovi najbolji na svijeti i mi ih obožavamo. Zato moramo da im podarimo jednu turneju iako imamo velikih problema jer je jedan od nas prilično bolestan. Informacije o tome držimo za sebe, zato nismo ništa htjeli da otkrivamo o tome niti da potvđrujemo zasigurno ikakve priče o turnejama i albumima", kazao je Džonson u februaru ove godine.

Angus Jang je 2011. demantovao glasine da se bend raspada kazavši da AC/DC radi na novom albumu.

Bonus video: