Gitarski duo Krivokapić i Cerović nastupa u Istočnom Sarajevu

Njihov repertoar obuhvataju transkripcije renesansne i barokne muzike, te originalne kompozicije 19. vijeka, a ekskluzivno sviraju na žicama proizvođača Savareza
0 komentar(a)
Goran Krivokapić i Danijel Cerović, Foto: Luka Bošković
Goran Krivokapić i Danijel Cerović, Foto: Luka Bošković
Ažurirano: 09.04.2014. 17:53h

Crnogorski gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastupiće u četvrtak u svečanoj sali Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Duo, koji je nastao 2005.godine i uspješno nastupao širom zemlje i Evrope, izvešće program "Bach only", engleske svite Johana Sebastiana Baha u transkripciji za dvije gitare. Koncertom u Sarajevu Krivokapić i Cerović započinju seriju nastupa u zemljama regiona, Evrope i u Kanadi, a program Bahove muzike duo će snimiti i objaviti za izdavačku kuću Naxos.

Njihov repertoar obuhvataju transkripcije renesansne i barokne muzike, te originalne kompozicije 19. vijeka, a ekskluzivno sviraju na žicama proizvođača Savareza.

Posebno mjesto u repertoaru Krivokapića i Cerovića, čiji prvi CD sa djelima Pjacole, Domenikonija i Bogdanovića je objavio Muzički centar Crne Gore, zauzima savremena muzika originalno pisana za dvije gitare.

Neki od vodećih savremenih kompozitora, poput Gerarda Drozda i Gustava Ejhelbergera, su svoja djela posvetili crnogorskom gitarističkom duu.

Bonus video: