Novi spot Psihomodo popa: Ljubav koja se završava lomljenjem kostiju

Svirali smo ono što smo voljeli i ostali smo rok and roll bend punih 30 godina
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2014. 17:20h

Hrvatska grupa Psihomodo pop ekranizovala je još jednu pjesmu sa aktuelnog albuma “Ćiribu ćiriba”. Riječ je o numeri "Bejbi", za čiji je video bio zadužen stalni saradnik benda, režiser Radislav Jovanov Gonzo.

U glavnoj ulozi ponovo se pojavljuje glumica Judita Franković sa kojom su članovi benda sarađivali i na prethodnom spotu “Donna”.

"Odlučili smo da opet angažujemo Juditu jer nam se svidjelo kako je ona prošli put odigrala Donnu. Zato smo riješili da napravimo trilogiju, a naredna pjesma za koju ćemo snimiti spot najvjerovatnije će biti “Ona ludo pati”, otrkiva u razgovoru za “Vijesti” Dabor Gobac, frontmen Psihomodo popa.

Nakon što su se u prethodnom spotu Davor i Judita upoznali i započeli romansu, u drugom dijelu tilogije glavni akteri prolaze kroz pravu romantičnu horor priču.

Ljubavno gugutanje postepeno se pretvara u svađu u kojoj udarci padaju na sve strane, tako da glavni akteri završavaju polomljenih kostiju, u gipsu i Šancovom ovratniku, sa štakama.

“U jednu ruku to što se dešava u spotu jeste grubo, ali to je u stvari crni humor. Trudili smo se da kompletu radnju u spotu predstavimo na šaljiv način. Pjesmica je takva, slatka, dok je tekst jednostavan, ali mračan, pa nam je palo na pamet da napravimo spot koji će bacati na horor. Zadovoljan sam kako je uspjelo. Mada, u poređenju sa svim Tarantinovim i sličnim filmova koji su snimljeni, naš novi spot je čista bajka”, siguran je Gobac.

Album “Ćiribu ćiriba”, objavljen je nedavno, a Gobac je zadovoljan kako je za sada publika prihvatila pjesme.

Svirali smo ono što smo voljeli i ostali smo rokenrol bend punih 30 godina. Mislim da možemo biti najponosniji na to da smo svih ovih godina bili nezavisni i radili to što volimo, što danas je danas postala privilegija

"Projekat “Ćiribu ćiriba” je za kratko vrijeme došao na prvo mjesto najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, što dugo nijesmo imali. Prvi tiraž, koji ne znam koliki je, je rasprodat. Moram priznati da nas je to iznenadilo, jer nijesmo očekivali, iako su danas tiraži mnogo manji nego nekad. Trudićemo se da sa albuma izbacimo što više singlova, minimum pet-šest”, pohvalio se Gobac.

Psihomodo pop će za dva dana imati koncert u Domu sportova u Zagrebu, na kojem će ujedno proslaviti i 30 godina postojanja grupe. Kako mu danas izgledaju sve ove godine na muzičkoj sceni, Gobac kaže:

"Mi smo specifičan bend, svirali smo ono što smo voljeli i ostali smo rokenrol bend punih 30 godina. Mislim da možemo biti najponosniji na to da smo svih ovih godina bili nezavisni i radili to što volimo, što danas je danas postala privilegija”, priča Gobac, dodajući da je nekad bilo teško upravo raditi ono što vole.

"Kao i u svakom životu, za sve ove godine bilo je i lijepih, ali i teških trenutaka. Trideset godina je velik period. Mada, meni su sve ove godine brzo prošle, čini mi se da kompletna naša karijera traje svega deset godina. Brzo bez na sve što se bude dešavalo, i dalje ćemo svirati rokenrol, a gdje ćemo stići, vidjećemo”, obećava naš sagovornik dodajući da će rado svirati i u Crnoj Gori odakle čekaju poziv.

Dobili pumpu za vodu i trg sa imenom grupe

Psihomodo pop nedavno je organizovao uličnu žurku povodom 30. postojanja. Tom prilikom bend je na atraktivnoj lokaciji u ulici Pile I u Zagrebu, dobio i svoj mini trg.

"To su u stvari gradske pumpe za vodu. Ima ih puno, a tim ljudi ih oslikava. Tako postoji pumpa Dina Dvornika, Lu Ridova, a sad smo i mi dobili pumpu, pa smo prostor oko nje, iz šale nazvali Trg Psihomodo popa. Ona se nalazi na maloj zelenoj površini, a mi smo pored nje zabili tablu sa natpisom benda", objašnjva Gobac.

Bonus video: