Singl "Donna" najavljuje novog Kneza

Braja je psihološki ušao u priču, odlično skenirao moju trenutnu energiju i pretočio je u pjesmu
318 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 16:48h

Crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez proteklog vikenda snimio je spot za novi singl “Donna”. Riječ je numeri koju potpisuje autorski tim Dragan Brajović Braja muziku i tekst, a Sky Wikluh aranžman.

“Ovo je potpuno novi singl poslije dužeg vremena”, prokomentarisao je na početku razgovora Knez, čije je posljednje izdanje album obrada etno pjesama.

On je dodao je da “Donna” dugo rađena.

“Pjesma je veoma moderna sa prizvukom reggaeton rumbe, neobično kad sam ja u pitanju. Priča je ljubavna sa ne toliko srećnim krajem, ali je ritam veseo. Riječ je o odbjegloj mladoj. Tekst je priča, poput moje pjesme “Tina bambina” i nema puno stihova koji se ponavljaju”, otkriva Knez.

Iako do sada Braja i Sky nijesu sarađivali, Nenad tvrdi da su se kao autori odlično uklopili.

“Braja je neko vrijeme razgovarao sa mnom, psihološki je ušao u ovu priču i mislim da je odlično skenirao moju trenutnu energiju i raspoloženje koju je pretočio u muziku i tekst. On ipak odlično poznaje tržište i zna dobro kako razmišlja jedan Balkanac. Skaj je sa druge strane veoma muzikalan i naslušan dobre i moderne muzike. Zato smatram da su njih dvojica dobitna kombinacija”, siguran je Knez.

On najavljuje da će ova numera biti drugačija od onoga što je publika do sada čula od njega.

“Sve je novo, samo što će publika prepoznati je moj glas”, tvrdi Knez koji je zahvaljujući šou “Tvoje lice zvuči poznato” pokazao kako pored transformacije kad je izgled u pitanju, i te kako može da promijeni i boju glasa i način pjevanja.

“To je bilo za potrebe šoua, ali ovdje je ostao moj prepoznatljiv glas”, objašnjva Knez.

Pjesma neće donijeti novi samo zvuk - muzičar navodi da je za potrebe snimanja spota promijenio i stajling, za šta je bila zadužena Bojana Ugrešić. Na pitanje, zašto toliko promjena, odgovara:

“Željan sam promjena i nove energije. Doduše, zadržao sam veliku dozu muzikalnosti, a ostalo mijenjam, i vrijeme je”, smatra Knez, dodajući da su oni koji su čuli numeru oduševljeni i da su za sada kritike pozitivne.

“Potrudili smo se da 'Donnu' prati i vrlo atraktivan spot sniman na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a za njega je bio zadužen Vedad Jašarević. Našli smo neke lijepe lokacije, tako da izgleda kao stara Havana, imali smo i polaznike škole salse, moje prijatelje Kubance iz benda Voz Latina, a na snimanju su bili i vatrogasci zahvaljujući kojima smo imali i vještačku kišu”, prisjeća se Knez.

Publika će, kako otkriva imati priliku da spot vidi i čuje pjesmu tek 8. aprila kada će je premijerno prikazati u emisiji Ami G šou.

“Odlučio sam da pjesmu pustim isto kad i spot, jer ću najvjerovatnije sa njom učestvovati na Pinkovom festivalu koji je zakazan za 28. april. Sve pjesme biće puštene nekih 20-tak dana ranije, što je super prilika da ih publika, kroz razne emisije čuje”, zaključuje Knez.

Album u septembru, pa koncerti

Numerom “Donna” Knez najavljuje i novi studijski album koji će objaviti u septembru, a publiku će u maju obradovati još jednim singlom.

“To će sve biti odlična uvertira pred koncerte koje sam planirao u decembru. Neka bude jedan Sava centar i biću zadovoljan”, skroman je Knez. On će sam raditi neke od numera za album, a kao autori biće potpisani i Braja i Marina Tucakocić.

“Imam i mladu ekipu iz Makedonije sa kojom dogovaram saradnju. Svakako trudiću se da kompletan album donese novu energiju”, obećava on.

Galerija

Bonus video: